Abdellatif Zaabat

Ik ben Abdellatif Zaabat, geboren en getogen in Marokko, manager bij het Meditationbureau Ondernemers en Overheid. Dit adviesbureau voert opdrachten van verschillende overheidsinstellingen uit ter ondersteuning van ondernemers. Dat doe ik met heel veel plezier en passie.

De verbinding zoeken en gepassioneerd zijn in alles wat je doet, zijn begrippen die erg bij mij passen en ook bij D66. Ik beschouw mijzelf als een zelfbewust man die zich graag vertoont, zich profileert en ambities heeft. Na de middelbare school heb ik het grootste deel van de opleidingen Sociale Academie, voorlichting en communicatie gevolgd. Ook post-opleidingen zoals middenkader management en universitaire MBA studies.    

  • Hilversum

Als commissielid heb ik mij het lokale politiek handwerk eigen gemaakt. Hiernaast doe ik heel veel dingen in het maatschappelijke leven. Zoals hulp bidden aan heel veel ondernemers in Hilversum. Schaken op meerdere borden is mijn kracht. Sociale duurzaamheid en kwetsbare jongeren: investeren in (in problemen)-wijken en jongeren. Politiek is duursport wat dat betreft. Een betere toekomst, beter kansen voor jongeren en zwakkeren in de samenleving. Het programma van D66 richt zich op een betere opleiding, een baan en een goed huis. De laagopgeleide inwoners moeten de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen. Kansarme jongeren kansen bieden en ze actiever begeleiden naar een mooiere toekomst. Innovatieve projecten ondersteunen. Kansen voor iedereen, laag opgeleiden, migranten, mensen met beperkingen. Een ondernemende, leefbare stad en bruisende stad is wat mij drijft en van Hilversum een plek voor iedereen maken.

Hilversum is niet alleen een aantrekkelijke stad om te wonen, maar ook om te ondernemen. Zo komen er ook weer kansen voor jongere ondernemers. De economie vraagt om ondernemende werknemers en baanbrekende ondernemers. Wij moeten voor een actuele en relevante projecten zorgen om te bouwen aan een ondernemende toekomst. Dit doen we door in samenwerking te gaan met het bedrijfsleven en het onderwijs.        

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Anna’s Hoeve is een mooi groen gebied. Ik wandel elke dag in de omgeving.                  

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Inclusieve samenleving, Hilversum als centrum van ’t Gooi. Een stad zonder armoede. Stad met veel werkgelegenheid. Hilversum ondernemingsstad. Duurzaam en veiliger stad van Nederland.                           

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Samen met het nieuwe D66 team wil ik me inzetten voor een duurzamer, veiliger en inclusiever Hilversum. Integratie van nieuwkomers, veiligheid en handhaving. Deze thema’s wil ik samen brengen in mijn integrale plan voor een duurzaam, veiliger en leefbaarder Hilversum Oost, Kerkelanden en Hilversum Noord.

Wat betekent D66 voor jou?

Ik ben sinds 1998 lid van D66. Een partij die opkomt voor alle Nederlanders. De partij die mensen ziet als individu, niet als onderdeel van een groep.

Wat is je favoriete boek (en waarom?)

Anéantir van Michel Houellebecq

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

La Strada in Amersoort. Mensen ontmoeten en genieten van muziek.