Gerben-Jan Gerbrandy
Lijsttrekker Gerben-Jan Gerbrandy (56) was Europarlementariër tussen 2009 en 2019 en werd in die periode onder meer verkozen tot Groenste Politicus van het Jaar in 2017. Eerder was hij politiek adviseur van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Gerben-Jan is als aanvoerder van onze kandidatenlijst hét gezicht van een sterk en groen Europa.
Raquel Garcia Hermida-Van Der Walle
Raquel Garcia Hermida-Van Der Walle (40) is Spanjaard van geboorte, Nederlander bij keuze en Europeaan van overtuiging. In 2019 was Raquel eerder kandidaat voor het Europees Parlement en won zij de Els Borst Netwerk Inspiratieprijs. Raquel wil vanuit het Europees Parlement werken aan een Europa waarin alle inwoners, in alle regio’s, evenveel tellen en zich vertegenwoordigd voelen. Ze werkte voor verschillende internationale organisaties op gebied van milieu, mensenrechten en dierenwelzijn, en was tot voor kort directeur-bestuurder van een openbare bibliotheek
Brigitte van den Berg
Brigitte van den Berg (34) uit Beverwijk zet zich als wethouder elke dag in voor een groene economie. De geboren Noord-Hollandse vond haar passie voor Europa tijdens een uitwisseling. Dat leidde tot een Master European Union Studies en lidmaatschap van de Raad van Europa. Als Europarlementariër wil Brigitte zich inzetten voor een sociale groene transitie, voor vrede, mensenrechten en voor een verbonden Europa.
Ellen Mok
Manager Cyber Strategy and Risk Ellen Mok (31) kent de kansen en risico’s van digitalisering als geen ander. Nu algoritmes, artificial intelligence en slimme apparaten in bijna elke huiskamer hun plek hebben gevonden, moeten we in Europa niet wachten. Als Europarlementariër wil Ellen haar kennis inzetten om technologische ontwikkelingen inclusief, veilig en democratisch vorm te geven.
Susanne Caarls
Susanne Caarls (51) heeft brede ervaring bij Rijksoverheid, de Caribische eilanden, de Europese Commissie, de OVSE en de Raad van Europa. Op het Ministerie van Onderwijs is zij als afdelingshoofd verantwoordelijk voor Europese en internationale Samenwerking binnen de wetenschap. Als echte Europeaan heeft Susanne gewerkt in Griekenland, Slowakije, Tsjechië en Portugal. In het Europees Parlement wil zij zich inzetten voor onze rechtsstaat, onze democratie, de digitalisering van onze maatschappij, het klimaat en het milieu.
Leonne van Vlimmeren
De in Oostenrijk gestationeerd diplomate Leonne van Vlimmeren (34) kent de Europese politiek vanuit haar werk bij Brusselse en Haagse D66-fracties. Als lid van het kiescollege niet-ingezetenen vertegenwoordigt zij Nederlanders uit het buitenland en heeft zij voor het eerst namens hen mogen stemmen voor de Eerste Kamer. Als Europarlementariër wil Leonne zorgen voor een daadkrachtiger Europa met haar expertise op rechtsstaat, democratie, mensenrechten, migratie en Europees buitenlandbeleid.
Jasper Veen
Jasper Veen (52) heeft zich onder andere als Secretaris Generaal van Liberal International, Chief of Party Nigeria voor de Democratische Partij in de Verenigde Staten en Bestuurslid Internationaal Democratisch Initiatief zich altijd ingezet voor de democratie. Als Europarlementariër wil hij zich inzetten voor een Europa dat democratie en mensenrechten verdedigt. De thema’s rechtsstaat, versterking van de democratie en een effectiever en menselijker asiel- en migratiebeleid in Europa spelen voor Jasper een grote rol.
Laura de Vries
Laura de Vries (27) zet zich als klimaatambassadeur, klimaatburgemeester en bestuurslid bij de Jonge Klimaatbeweging al jaren in voor een ambitieus klimaatbeleid. Bij de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen schreef zij mee aan het verkiezingsprogramma van D66 als lid van de verkiezingsprogrammacommissie. Laura wil zich inzetten voor een Europa dat voor iedereen werkt. Een Europa met lef dat dicht bij de burger staat.
Anita Pannebakker
Anita Pannebakker (60) is thuis in Brussel en Europa. Dankzij haar jarenlange werk als Afdelingshoofd bij de Europese Commissie kent zij de Unie van binnenuit. Binnen D66 heeft Anita zich actief ingezet voor meer diversiteit. Anita is namens D66 ook lid van het kiescollege niet-ingezetenen, waar zij Nederlanders buiten Nederland vertegenwoordigt. In het Europees Parlement, waarvoor zij in 2019 ook kandidaat was, wil zij werken aan gelijkwaardigheid, inclusie en democratische vernieuwing om de grote uitdagingen en thema’s van dit moment aan te pakken.
Emma Laurijssens van Engelenhoven
Emma Laurijssens van Engelenhoven (53) wil met 30 jaar ervaring in de wereld van digitale zaken als Europarlementariër opkomen tegen desinformatie en de negatieve invloed van de digitale wereld op Europese democratieën. Als mede-oprichter en voorzitter van het platform T-Nederland zet Emma zich al jaren in om mensen die betrokken zijn bij genderdiversiteit een stem te geven.