Simon Bard

Beeld: Laurien Lub

De komende raadsperiode zou ik mij graag willen inzetten voor het verjongen van de raad en onderwerpen die jongeren direct aangaan zoals; Wonen, klimaat en sociale zekerheid.

Er wordt momenteel nog te weinig gedaan voor starters op de woningmarkt, dit heb ik persoonlijk aan den lijve ondervonden toen ik in het proces zat om mijn eerste huis te kopen onlangs. Een van mijn andere speerpunten is klimaat. Het is niet meer vijf voor twaalf, het is vijf over twaalf. We moeten nu actie ondernemen om onze uitstoot te verminderen. We hebben een prachtige stad waar we trots op mogen zijn. Deze stad moet niet alleen bestuurd worden door een vergrijsde gemeenteraad maar ook door jongere gemeenteraadsleden, dat is de reden dat ik mij verkiesbaar stel.

  • 30 jaar
  • Châtel-Saint-Denis
  • Enkhuizen

Favoriete plek in de gemeente.

Enkhuizen heeft voor mij meerdere ‘lievelingsplekken’, zo ga ik graag een ijsje halen in de stad en die met een mooie wandeling door de havens heen opeten. De horeca van Enkhuizen behoort ook zeker tot mijn lievelingsplek, als stad hebben we relatief veel horeca en ik kom daar graag.

Welke kansen zie jij voor de gemeente?

Wij kunnen als gemeente veel meer doen als het aankomt op de energie transitie. Wij zullen allemaal van passieve energiegebruiker naar een actieve energieproducent moeten gaan. Ook op de bedrijventerreinen die de gemeente heeft liggen hierin veel kansen, door bijvoorbeeld opgewekte energie lokaal op te slaan en lokaal te gebruiken.

Wat zijn drie zaken die ik als raadslid wil veranderen.

Een actiever beleid als het aankomt op klimaatverandering.
Meer woningbouw, met extra aandacht voor starters op de woningmarkt.
Het verjongen van de raad.