Eelke Wiersma

Beeld: Laurien Lub

Het is mijn intentie om op een positieve en constructieve manier te bouwen aan een stad waar iedere inwoner zich thuis voelt. Waar iedere inwoner tevreden is met de leefomgeving en de voorzieningen in zijn of haar wijk. Maar ook een stad waar een bezoeker zich welkom voelt, en graag nog eens terugkomt. Kortom; een stad waar we met zijn allen trots op kunnen zijn.

  • 58 jaar
  • Zuidelijke IJsselmeerpolders
  • Enkhuizen

Ik kan erg genieten van een wandeling door, of rond de historische binnenstad. Ik kan en wil daar niet één lievelingsplek in aanwijzen, of het moet de stad als geheel zijn.

Om Enkhuizen aantrekkelijk te houden om te wonen en te verblijven, is economische verbondenheid met de stad minstens zo belangrijk. De realisatie van de N307 is niet alleen een betere ontsluiting voor forensenverkeer, maar stelt ons ook in staat om meer bedrijvigheid en werkgelegenheid deze kant op te halen.

1, 2 en 3 zijn voor mij werken aan een raad die bereid is om gezamenlijk, op een constructieve manier tot goed beleid te komen en dit niet te laten frustreren door (partijpolitiek) gekissebis. Ik ben ervan overtuigd dat als we daarin slagen, we tot mooie veranderingen in staat zullen zijn, en dat dit niet bij drie zal blijven.