Kom zaterdag 18 juni om 11.00 uur naar de EBN-sessie op het D66-congres in Den Bosch

Liza Mügge - Liza Mügge is universitair hoofddocent politicologie aan de UvA. Beeld: Liza Mügge

Bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart is een recordaantal vrouwen de raad ingestemd, mede dankzij voorkeursstemmen en campagnes zoals Stem op een Vrouw. Met 37 procent gaat het de goede kant op, maar we zijn er nog niet. Ook de Provinciale Statenverkiezingen komen er weer aan, waar vrouwen nog altijd flink in de minderheid zijn. Bovendien stopt gelijkheid niet bij de stembus. Vrouwen stromen vaker tijdens hun raadsperiode uit dan mannen, vanwege bijvoorbeeld de politieke cultuur of intimidatie. Kortom, nog stevig werk aan de winkel. Vragen daarbij zijn: Wat weten we uit onderzoek wat aandacht nodig heeft en wat werkt? En waarom is diversiteit eigenlijk zo belangrijk in de politiek? En hoe blijf je blij en succesvol?

Het Els Borst Netwerk organiseert tijdens het D66 Congres in Den Bosch op 18 juni een sessie over deze thematiek van 11.00-11.45 uur in de Dexterzaal 15-18.

Liza Mügge, universitair hoofddocent Politicologie bij de Universiteit van Amsterdam trapt af met een wetenschapscolumn. Daarna gaan we in gesprek met elkaar en twee ervaren politici. Jeanet van der Laan, Tweede Kamerlid met onder meer emancipatie en sport, en Claudia Demas, raadslid voor D66 in Maastricht met de portefeuilles Sociaal Domein en Onderwijs.
Zij zullen hun successen en tips met ons delen. Willemijn Aerdts, voorzitter van het landelijk Els Borst Netwerk, begeleidt het gesprek.

Kom ook en wissel ervaringen uit.