Terugblik Els Borst Netwerk Lezing 24 mei

Ter nagedachtenis van onze geliefde Els Borst, partijgenoot en onder meer voormalig minister van Volksgezondheid, wordt jaarlijks de Els Borst Netwerk lezing georganiseerd.
Op woensdagavond 24 mei is de Els Borst Netwerk Lezing 2023 gehouden door Annelien Bredenoord (voorzitter D66 Eerste Kamer & Rector Magnificus Erasmus Universiteit)

Annelien maakt zich zorgen over het afnemende vertrouwen in de wetenschap en ging daarop in in de lezing. Daarnaast heeft Ilana Rooderkerk (fractievoorzitter D66 Amsterdam) een gesproken column voordragen over sociale veiligheid voor vrouwen, het thema waarvoor zij de Els Borst Inspiratieprijs heeft ontvangen.

In een enerverend gesprek met de zaal, gehost door Joan Nunnely, werden vervolgens gedachten gewisseld over de risico’s, maar ook de kansen en mogelijkheden op deze gebieden. De avond werd afgesloten met een netwerkborrel.

Profiel sprekersAnnelien Breedenoord is Rector Magnificus van de Erasmus Universiteit Rotterdam en afscheidnemend fractievoorzitter voor D66 in de Eerste Kamer. “Ik geloof heel erg in de maatschappelijke rol die een universiteit heeft. We hebben de wetenschap nodig om antwoorden te vinden op de complexe vragen van deze tijd.”

Ilana Rooderkerk is fractievoorzitter van D66 Amsterdam. Naast het fractievoorzitterschap is ze woordvoerder onderwijs, openbare orde & veiligheid. “De afgelopen acht jaar heb ik Amsterdammers een stem mogen geven, vanaf 2014 in het stadsdeel en vanaf 2018 in de raad. Daarbij vind ik het van belang dat wij samenwerken met andere partijen om verandering voor elkaar te krijgen. Vanuit verbinding, in plaats van conflict. Natuurlijk neem ik ook mee wie ik ben en hoe ik de stad ervaar. Bijvoorbeeld als nachtcultuur liefhebber, Toezichthouder bij Theater De Krakeling en moeder van een zoon geboren in coronatijd. Ik heb Politicologie gestudeerd aan de UvA en gewerkt als woordvoerder op verschillende ministeries in Den Haag. Ik ben het liefst dagelijks in gesprek met bewoners, leerlingen en leraren om hen verder te helpen.”