Korte beschouwing op de begroting

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

De toelichting op de programmabegroting 2023 gaf een inkijkje in de verwachtingen voor de aankomende jaren. De begroting voor de komende jaren is sluitend, maar grote tegenvallers worden spannend. Met de bedreigingen die vandaag de dag op ons afkomen zoals ongekende inflatie, een doorlopende ramp in Oost-Europa en energieonzekerheid is enigszins rekening gehouden.

Toch is het opletten geblazen, want deze voorbeelden hebben zich in korte tijd voorgedaan, zonder dat we ons hier op konden voorbereiden. Ondertussen gaan de gebruikelijke taken van de gemeente gewoon door. Zorg voor jong en oud, veiligheid, beheer van de openbare ruimte en bereikbaarheid bijvoorbeeld. We moeten ambitieus zijn en de lat hoog leggen en dan eventueel genoegen nemen met iets minder. Maar als de lat al niet hoog ligt, dan wordt het resultaat misschien onvoldoende. Om hogere ambities waar te maken is het nodig om voldoende en deskundige medewerkers in huis te hebben en te houden.

Het ontwikkelplan BEL Combinatie moet ervoor zorgen dat dit lukt, maar alleen tegen een forse structurele investering. Wij hopen dat u als inwoner hier het resultaat van zult zien.