Succesvol D66-initiatief tegen ondermijning in Weimarstraat gaat door

Beeld: Martijn Beekman

De speciale aanpak tegen ondermijning wordt doorgezet door de gemeente. Ondermijnende criminelen die de buurt rondom de Weimarstraat en Beeklaan teisteren krijgen op deze manier geen voet aan de grond. D66 is blij dat de aanpak wordt doorgezet, omdat het initiatief van toenmalig D66-raadslid Hanneke van der Werf een groot succes bleek. Raadslid Marije Mostert: “De aanpak is een succes, maar er is nog veel te doen! Als we nu stoppen glijden we weer de onderwereld in.”

D66-initiatief is groot succes

De aanpak tegen ondermijnende criminaliteit heeft duidelijk zijn vruchten afgeworpen, merkt Mostert op. Ook bezoekers en ondernemers in de Weimarstraat merken dit. “Je ziet echt dat malafide ondernemers die overlast en criminaliteit veroorzaken een voor een verdwijnen en worden vervangen door eerlijke ondernemers die echt iets toevoegen aan de wijk”, zegt Mostert. Het raadslid heeft daarom aangedrongen bij het college om door te blijven gaan met de aanpak. “We zien dat het werkt, maar het werk is nog niet af. Als we nu stoppen kunnen criminelen weer voet aan de grond krijgen en zijn bewoners en bonafide ondernemers de dupe. 

Leegstand en coffeeshops

Als het aan Mostert ligt gaat er nog veel meer gebeuren in de Weimarstraat en omgeving. Zo staan er opvallend veel panden leeg, terwijl er grote woningnood is. “Dat kan natuurlijk niet”, zegt Mostert. “Dat moeten we aanpakken. En daarnaast lijdt de buurt onder de overconcentratie van coffeeshops. Daarom hebben we als stadsbestuur besloten dat er coffeeshops verplaatst moeten worden naar stadsdelen zonder coffeeshops. Die gezonde spreiding is hard nodig, en ik blijf hierop hameren totdat er eindelijk coffeeshops verplaatst zijn. Regentesse-Valkenbos en een van de mooiste wijken van Den Haag en daar moeten we goed voor zorgen”.