Stop opmars gevaarlijke kinderziektes – Open Amare en sportcampus voor massale zomerse vaccinatiecampagne

Beeld: CDC

De vaccinatiegraad in Den Haag is dramatisch laag, en kinderlevens komen in gevaar. D66 vindt dat onacceptabel en wil dat Den Haag in de zomer een massale vaccinatiecampagne start. Verduin (D66): “Open de belangrijkste plekken van onze stad drie dagen lang voor de vaccinatie tegen dodelijke kinderziektes! Van Amare, de huiskamer van de stad, tot het Zuidersportcampus, de sportschool van Den Haag”.

“De drempel voor sommige ouders om hun kinderen te beschermen wordt steeds hoger. Wij moeten de drempel zo laag mogelijk maken. We kunnen niet toestaan dat meer Haagse kinderen gevaar lopen”. In Rotterdam is drie dagen lang Ahoy geopend voor vaccinaties, en dat bleek een groot succes. Verduin wil het idee uit Rotterdam grootser aanpakken. Zo wil ze niet één, maar meerdere belangrijke locaties uitkiezen. Zoals Amare en de Sportcampus in het Zuiderpark.
 
“De drempel moet niet alleen laag zijn, we moeten er mensen overheen trekken”. Ze wil daarbij mensen aantrekken door Haagse influencers en sleutelpersonen te betrekken bij de informatiecampagne rondom deze vaccinatiedagen.