Dennis Groenewold stopt als voorzitter presidium, gaat het onderwijs in

Dennis Groenewold - Beeld: Martijn Beekman

Van het voorzitten van de gemeenteraad, naar het voor de klas staan. Dat is de overstap die D66-raadslid Dennis Groenewold maakt. Naast zijn normale werk in de raad was hij ook de voorzitter van het presidium, maar omdat hij als zij-instromer is begonnen in het basisonderwijs, legt hij zijn rol als voorzitter van het presidium neer. “Het was een enorme eer om deze belangrijke rol te mogen vervullen, maar helaas was het niet meer te combineren met mijn nieuwe baan.”

Na de gemeenteraadsverkiezing in 2022 werd Groenewold verkozen tot voorzitter van het presidium en in die rol heeft hij vaak de burgemeester mogen vervangen als voorzitter van de raad. “Het was eervol en leuk om de gemeenteraad van mijn stad te mogen voorzitten, ik zal dat zeker missen. Aan de andere kant is het ook geweldig om voor de klas te mogen staan. Ik krijg er dus iets heel moois voor terug”, zegt Groenewold. 

Dat een raadslid van de onderwijspartij het onderwijs ingaat is prachtig nieuws, vinden ook zijn collega’s van de D66-fractie. “We gaan Dennis natuurlijk ontzettend missen in het presidium en als invallend voorzitter in de raad”, zegt fractievoorzitter Marieke van Doorn. “Maar dit is een baan die perfect bij Dennis past”. Hoewel Groenewold zijn werk als voorzitter van het presidium neerlegt, zal hij zijn werk als raadslid gewoon door blijven zetten.