D66 wil Binnenhof-fonds als compensatie voor vertraging renovatie

Beeld: Pourya Gohari

Iedereen was er al bang voor: de verbouwing van het Binnenhof loopt vertraging op. Een zware domper voor de Haagse Binnenstad omdat veel ondernemers nog langer op stijgers uitkijken en bezoekers wegblijven. “Een goede buur zal het ook proberen goed te maken als hun verbouwing twee jaar uitloopt. We hopen dat het Rijksvastgoedbedrijf ook een goede buur is”.

Dat de Haagse binnenstad opkeek tegen de renovatie en daarmee het sluiten van het Binnenhof was bekend. Maar dat het grote project nu uitloopt is een klap voor omwonenden, ondernemers en bezoekers. D66-raadslid Andrew van Esch was al bang dat de verbouwing zou uitlopen, maar is teleurgesteld over de houding van het Rijksvastgoedbedrijf. “Geef niet alleen maar een mededeling, maar geef de stad in de tussentijd iets terug. Zorg ervoor dat zelfs tijdens de verbouwing er een reden is om richting het Binnenhof en daarmee Den Haag te trekken”.

Het D66-raadslid stelt daarom een Binnenhof-fonds voor, waarbij mensen, bedrijven en instellingen met ideeën kunnen komen voor bijvoorbeeld leuke festivals rond het Binnenhof. Van Esch hoopt dat het fonds ook de creativiteit van de stad zou prikkelen. “Laat heel Den Haag meedenken, zodat we meer te bieden hebben dan een toren en wat rondleidingen. Dan zorgen we ervoor dat dit culturele, historische en politieke hart blijft kloppen”.

“Geef de stad in de tussentijd iets terug. Zorg ervoor dat zelfs tijdens de verbouwing er een reden is om richting het Binnenhof en daarmee Den Haag te trekken”.

Andrew van Esch