D66 en VVD: Asielopvang Regulusweg moet openblijven

Marije Mostert - Beeld: Martijn Beekman

De opvanglocatie voor asielzoekers aan de Regulusweg op de Binckhorst moet openblijven. Dat willen D66 en de VVD. In een motie roepen ze het stadsbestuur op dat te regelen met het Rijksvastgoedbedrijf die de asielzoekers eruit wil. “We willen de spreidingswet uitvoeren, maar dan kan de landelijke overheid niet de bestaande locaties ook nog gaan sluiten”

Aan de Regulusweg zitten nu zo’n 600 vluchtelingen in een pand dat inmiddels volledig is ingericht op hun verblijf. Het Rijksvastgoedbedrijf, de eigenaar van het gebouw, wil de locatie weer gaan gebruiken als werkplek voor ambtenaren. Raadslid Marije Mostert vindt dat de wereld op zijn kop. ”D66 wil niet dat er mensen buiten slapen in Ter Apel, en wij  willen de Spreidingswet in Den Haag gewoon uitvoeren. Maar het kan dan niet zo zijn dat uitgerekend de rijksoverheid niet thuis geeft en de bestaande opvangplekken wil sluiten”. 

Samen met de VVD dient D66 daarom een motie in die het college oproept om bij het kabinet met grote urgentie aan te dringen om de locatie open te houden en om ander rijksvastgoed daar waar mogelijk meer in te zetten voor asielopvang in Den Haag.