D66 en Hart voor Den Haag: “Zuiderpark het sportcentrum van deze stad”

Beeld: Wesley Tingey

Het nieuws dat de trainingsaccommodatie van de mannen van ADO in het Zuiderpark per 2024 gerealiseerd gaat worden is bij de sportwoordvoerders van de twee grootste partijen van de stad met groot enthousiasme ontvangen. Caroline Verduin van D66: “Het Zuiderpark wordt hiermee nóg meer het sportcentrum van de stad. En wat ons betreft gaan we proberen om ook andere sporten naar het Zuiderpark te halen.” Haar collega van Hart voor Den Haag, Coen Bom, is het daar mee eens: “We hebben hier een schitterende sportcampus en nu de mannen van ADO terugkeren op de enig juiste plek voor hun trainingen, is het Zuiderpark een sportbolwerk van internationale allure.”

De beide raadsleden hebben gezamenlijk schriftelijke vragen gesteld aan het college over de verdere voortgang van het project. Zo willen zij graag weten of de trainingen van ADO echt al in 2024 kunnen aanvangen, wat er gebeurt met de huidige clubs die moeten verhuizen en wat er qua verdere aanpassingen nog moet gebeuren. Caroline Verduin wil nog meer weten: “Wat is er voor nodig om ook het eerste vrouwenelftal van ADO hier te kunnen laten trainen bijvoorbeeld. En wat kunnen we doen om deze ontwikkeling positief te laten uitpakken voor de bewegingsdeelname van jongeren uit de omliggende wijken.”

Coen Bom maakt zich wel grote zorgen over de parkeerdruk: “Het is algemeen bekend dat er een groot tekort aan parkeerplaatsen is in het Zuiderpark. Daar hebben o.a. de Sportcampus en het zwembad ernstig mee te kampen. De komst van het ADO-trainingscomplex zal gepaard gaan met nog meer verkeersbewegingen en dus parkeerbehoefte. Ik wil dus graag weten hoe hiermee omgegaan wordt en of er extra parkeerplaatsen gerealiseerd gaan worden.”