D66: Betrek inwoners met referendum bij toekomst Scheveningse Pier

Beeld: nine koepfer

D66 wil dat de stad zich kan uitspreken over de toekomst van de pier op Scheveningen. Daarom dient raadslid Dennis Groenewold hier donderdag een motie over in: “De pier is eigenlijk van iedereen. Daarom moeten de inwoners van Den Haag betrokken worden bij keuzes over de toekomst van het gebouw.”

Iconisch stadsgezicht

De Scheveningse Pier is een beeldbepalend en iconisch stadsgezicht voor zowel Scheveningen als heel Den Haag. Dennis: ”Als kind kwam ik hier om te spelen bij mooi weer en als het hard waaide. Nu nog kom ik hier graag met mijn 4-jarige dochter om er met haar te spelen en in de wind te wandelen.” Toch wijzen inspecties uit dat de Pier in zijn huidige vorm niet kan voortbestaan. De gemeente zal dus keuzes moeten maken over de toekomst van de Pier.

Referendum

Zeker bij dit soort ingrijpende keuzes is het belangrijk dat inwoners betrokken worden bij de politieke besluitvorming. Een referendum is hier een goed middel voor. Dennis: “Ondanks dat het al twintig jaar mogelijk is in Den Haag is er nog nooit een referendum uitgeschreven. Nu is het moment om hier verandering in te brengen. De stad moet zich kunnen uitspreken over de toekomst van de Pier.”