Sophie Koek

Beeld: Valerie Kuipers

“Als commissielid kan ik iets terug doen voor alle Delftenaren die mij welkom hebben geheten in de gemeente.”

  • New Rochelle (NY), Verenigde Staten van Amerika
  • Delft

Dit jaar woon ik tien jaar in Delft, waar ik een fijn thuis gevonden heb. Een bijzondere plek waar mijn kinderen zich kunnen ontwikkelen en een veilige basis hebben om de wereld te ontdekken. Ik voel me erg thuis en wil graag mijn bijdrage leveren aan een leefbaar en veilig Delft. Als commissielid kan dit en kan ik iets terug doen voor alle Delftenaren die mij welkom hebben geheten in de gemeente. Ik zet me hier vol optimisme en energie voor in.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik kom graag op het Doelenplein, zeker in de zomer. Een intieme plek in de drukke binnenstad, waar de ondernemers er in slagen een vrolijke en ongedwongen sfeer neer te zetten. 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Delft is een kennisstad bij uitstek! We hebben ongekend veel deskundigheid in huis om ons in te zetten voor de energietransitie, de verduurzaming en het vinden van slimme oplossingen voor hedendaagse problemen. De TU werkt als een magneet voor gemotiveerde denkers en onderzoekers, brengt bedrijvigheid en innovatie naar de stad en laat in Delft de volgende generatie tot bloei komen. Daar mogen we trots op zijn.


Tegelijkertijd mogen we niet weg kijken voor de Delftenaren die in moeilijkheden komen door de prijsstijgingen, ingewikkelde maatschappij en de vaart die we in ons leven najagen. Er zijn te veel mensen moeite hebben het hoofd boven water te houden. De Gemeente moet er zijn om hen te helpen, maar zich ook realiseren dat het niet altijd makkelijk is om om hulp te vragen.  Laagdrempelige toegang tot voorzieningen, zonder oordeel of stigma, is van groot belang. Zo lang mensen zorgen hebben over hun gezondheid, financiën of hun toekomst, is er ook geen ruimte voor ontspanning en ontwikkeling. Laten we daar bij stil staan, er zijn voor hen en hen niet laten vallen.