Martina Huijsmans

Beeld: Gemeente Delft

Martina Huijsmans is wethouder in Delft namens D66. Ze houdt zich bezig met Ruimtelijke Ordening, Mobiliteit en Dienstverlening. Daarnaast is ze gebiedswethouder voor de Spoorzone en de Poptahof.

  • 51 jaar
  • Delft

Martina heeft bouwkunde gestudeerd aan de TU Delft. Zij combineerde sinds maart 2014 haar werk als ambtenaar met het raadswerk namens D66, waarbij zij zich ook al bezig hield met Ruimtelijke Ordening en de Spoorzone.

Voor Martina is Delft de stad waar geschiedenis en stedelijke ontwikkeling samen opgaan. Martina vindt het leuk om te bedenken hoe slimme oplossingen en creatieve ideeën die met Delftse kennis bedacht zijn, ontwikkeld en toegepast kunnen worden in Delft toekomstbestendiger en leefbaarder te maken. Daarbij weegt ze steeds alle belangen op korte en lange termijn af. Waarvoor is nu een bruikbare oplossing nodig, waar kunnen we investeren in duurzame verbeteringen?

Voor Martina is het belangrijk dat Delft een prettige stad is en blijft om te wonen, werken en recreëren. Een Delft met kansen en ruimte voor iedereen, een plek waar een goede toekomst voor een kind start, waar je je kunt ontwikkelen en waar je prettig oud kunt worden.