Ali Dekker, Hilde de Groot en Julie d’ Hondt wethouders in nieuw college

Wethouders Julie d' Hondt, Ali Dekker en Hilde de Groot

Beeld: Koen van Gulick

Nadat op P21 en D66 Bunnik een coalitieakkoord hebben gesloten, zijn nu de wethouderskandidaten van beide partijen bekend. Hilde de Groot en Julie d’ Hondt worden door P21 voorgedragen als wethouderskandidaten. Ali Dekker is de wethouderskandidaat voor D66 Bunnik.

Drie wethouders

De kandidaten hebben allemaal politieke en bestuurlijke ervaring en kennen de gemeente Bunnik, de regio en de provincie. Hilde de Groot is de afgelopen vier jaar wethouder geweest bij de gemeente Houten. Daarvoor was ze vier jaar raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks Houten en werkte jarenlang bij ICCO. Julie d’Hondt is de afgelopen zeven jaar Statenlid geweest bij de provincie Utrecht en werkte als beleidsadviseur in Den Haag en Brussel.

Ali Dekker is sinds 2019 wethouder in de gemeente Bunnik. Daarvoor was zij senior adviseur bij BMC en was ze tussen 2015 en 2019 actief als Statenlid in de provincie Utrecht. 

Installatie nieuw college

Op 24 mei wordt het nieuwe college geïnstalleerd. Samen met burgemeester Ruud van Bennekom vormen de drie wethouders het college.