Winny Toersen

Beeld: Gemeente Bunnik

Winny Toersen (1966) is een gewaardeerd lid van de gemeenteraad, en fractievoorzitter van D66. Winny zet graag haar kennis en ervaring in voor de komende raadsperiode.

  • 59 jaar
  • Nuenen
  • Bunnik
  • Zij/haar

“Als kind snapte ik er niets van dat ik op school leerde dat Jezus er voor iedereen is, maar dat ik geen hostie mocht halen tijdens een kerkdienst als ik meeging met een gezin uit de buurt. Als tiener snapte ik er niets van dat mensen in hun land kruisrakketten wilden om zich veilig te voelen. Als student fascineerde mij het gedraq van mensen, vooral als dat meer kapot maakte dan ze lief was. Afgestudeerd was ik verbaasd dat geen werkgever op mijn kennis en kunde zat te wachten. En 20 jaar later was mijn leeftijd al een hinderpaal volgens het UWV. Als vrouwelijke kostwinner en starter op de woningmarkt, was ik boos dat ik geen woning kon kopen zonder torenhoge rente. En als werkende moeder ontdekte ik dat er teleurstellend weinig kinderopvang was, en langer dan 2 dagen opvang ‘ongehoord’.

Kortom, tijd om er zelf wat aan te gaan doen. In de kinderopvang, in de sportvereniging, in een ledenraad van een bank, en ja, daar paste toen en nog steeds D66 bij! Laat iedereen vrij, maar niemand vallen. Ik kan het iedereen aanraden.”