Buitencarnaval 2022: mede mogelijk gemaakt door Marlou? 

Marlou Peters, lid van carnavalsvereniging Nie van Suuker én nummer 6 op de lijst van D66 voor de gemeenteraadsverkiezingen, is een petitie gestart om straatcarnaval in Groesbeek toe te staan.

De gemeente Berg en Dal wil daar niet aan, omdat de evenementenvergunning niet zes weken vantevoren is aangevraagd en omdat de veiligheid op deze korte termijn niet gegarandeerd zou kunnen worden. 

D66 Berg en Dal hekelt de formele opstelling van de gemeente. Zes weken geleden hadden we nog te maken met het demissionaire kabinet-Rutte III en zaten we nog in een lockdown. Het was toen niet te voorspellen dat carnaval dit jaar weer gevierd zou kunnen worden. Het aanvragen van een evenementenvergunning was dus wel het laatste waar men toen aan dacht.

Onze inwoners, ondernemers én de gemeente hebben zich tijdens de coronacrisis flexibel opgesteld en samen geprobeerd er het beste van te maken. Kunnen we dat, nu het licht aan het eind van de tunnel zo nadrukkelijk lonkt, niet op zijn minst nog eventjes volhouden? Onze inwoners na twee jaar ellende een feestelijke en veilige Carnaval bezorgen? En onze horeca-ondernemers de kans bieden wat broodnodige extra omzet te genereren? Het lijkt ons een kwestie van geven en nemen!

Het goed organiseren van het straatcarnaval, in plaats van het ‘op zijn beloop laten’ lijkt D66 ook veiliger. Sterker nog, verspreiding van het publiek naar de buitenruimte beperkt het risico op incidenten en verlaagt ook de nog steeds aanwezige besmettingsrisico’s.

D66 Berg en Dal ondersteunt Marlous actie van harte en heeft samen met CDA en VVD de gemeente gevraagd om over het hart te strijken en zich in te spannen om carnaval 2022 tot een succes te maken.

Beeld: Paul Rapp / De Gelderlander