Steun voor Oekraïners voert boventoon in Campagne-aftrap D66

Geen uitbundigheid, wel eenheid bij campagneaftrap D66.

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.


Onder toeziend oog van veel lokale leden van D66 trapte Floor Gordon de campagne van D66 af. Samen met Tweede kamerlid Lisa van Ginneken blikte Gordon vooruit op de komende gemeenteraadsverkiezingen. De ledenbijeenkomst was het eerste grootschalige campagne evenement van de partij sinds de versoepeling van de corona maatregelen. Toch was er van een feeststemming geen sprake. Gordon: “Het is fijn om eindelijk weer samen te zijn. En toch sta ik hier met een zwaar gemoed. Uitbundigheid past ons nu niet. Met beelden van oorlog op ons netvlies, veroordelen we de aanval van Rusland op Oekraïne. Onze gedachten gaan uit naar de Oekraïners. Poetin zet ook onze vrede en veiligheid op het spel. Ieder mens heeft recht op een veilige leefomgeving, zonder oorlog. Als veilig land hebben we nu een rol in het bieden van steun en veilige opvang aan vluchtelingen. Dat blijft onze D66 inzet.”

De komende campagne staat voor D66 in het teken van grote opgaven voor Amstelveen. De woningnood, die jong en oud raakt. Het beschermen van het groen en de leefbaarheid. Klimaatverandering, die D66 een halt wil toe roepen. Het tegengaan van ongelijkheid in de samenleving en het herstellen van vertrouwen in de overheid. Gordon: “ D66 gelooft in gelijke kansen voor iedereen en hulp voor wie het nodig heeft. Het vertrouwen van mensen in de politiek is laag. Mensen stemmen niet. Of op een “tegen”-partij. Dat maakt het oplossen van problemen in de samenleving ingewikkeld. Wij moeten onszelf laten zien: toekomstgericht, daadkrachtig en lokaal.”

“Het is ons gelukt om die broodnodige woningen in het middensegment te bouwen. We hebben het klimaat op de kaart gezet. Grote stappen gezet op weg naar een duurzaam Amstelveen in 2040. We hebben ruim 100 miljoen geïnvesteerd in schoolgebouwen. We maakten ons hard voor Coronasteun voor ondernemers en organisaties en nog zoveel meer. Amstelveen staat niet stil en de wereld om ons heen verandert ook steeds sneller. De coronapandemie heeft veel gevraagd van de flexibiliteit en veerkracht van onze inwoners en ondernemers. Het herstellen van de schade van de pandemie heeft prioriteit.”

Volgens Gordon is een stem op D66, een stem op een partij met ambitie en met realisme: “Lokaal is er echt iets te kiezen. Als progressieve middenpartij kunnen we hier ook de komende vier jaar het verschil maken. De oorlog van Rusland in de Oekraïne laat ons zien hoe belangrijk democratie is. Stemmen is geen vrijblijvendheid. Stemmen hoort erbij in een democratie. Spreek dus iedereen die je kent daarop aan.”

Lisa van Ginneken benadrukte ook het belang onze democratische rechten en van de optimistische kijk naar de wereld van een partij als D66: “Dit optimisme leverde D66 bij de tweede kamer verkiezingen 24 zetels op wat resulteerde in het meest progressieve regeerakkoord ooit. Met zo’n mooie diverse kandidatenlijst met vele achtergronden en ervaring moet het ook in Amstelveen mogelijk zijn een ongekende uitslag neer te zetten.