D66 Internationale vrouwendag 2022: we zijn er nog niet!‘Mama is minister-president’
Internationale vrouwendag in Amstelveen 2022. D66 bood alle basisscholen het boekje ‘Mama is minister-president’ aan.  Lijsttrekker Floor Gordon las voor uit het boek op een aantal scholen. Kandidaat-raadslid Saloua Chaara: ‘Kansengelijkheid is nog steeds niet altijd vanzelfsprekend voor vrouwen en meisjes en dat hebben we goed onder de aandacht gebracht.’
’S avonds kwam een groep vrouwen en een enkele man samen in de bibliotheek van Amstelveen, om over het thema in gesprek te gaan met Tweede Kamerlid Hülya Kat en lijsttrekker Floor Gordon die een verhaal vertelde over haar persoonlijke ervaringen met vrouw-zijn en kansen(on)gelijkheid.
 
We zijn er nog niet
Floor Gordon: ‘ You can’t be what you can’t see. In mijn jeugd werd het toneel op het gebied van sport, politiek en TV gedomineerd door mannen, gelukkig komt daar in rap tempo verandering in’. In de aansluitende discussie constateerde de groep dat we er zeker nog niet zijn met gelijke rechten en kansen. Er zijn nog steeds vrouwen in Nederland en ook in Amstelveen die eerst moeten integreren voordat ze kunnen emanciperen. “Besteed extra aandacht aan die vrouwen die nieuw zijn in Nederland, de taal (nog) niet machtig zijn en daardoor lastig aansluiting vinden”,  zo luidde opdracht die aan de aanwezige kandidaat -raadsleden werd meegegeven.