Voor een vrije, kansrijke en duurzame stad

Op 17 juli 2024 heeft de Amstelveense gemeenteraad de Perspectiefnota vastgesteld. Daarin staan de belangrijke (financiële) kaders voor de toekomst van onze gemeente.

0240718 Foto D66-fractie laatste raadsvergadering

Beeld: D66

De inzet van D66 Amstelveen is duidelijk: wij blijven onverminderd werken aan een vrije, kansrijke en duurzame stad.
Een stad waar ondernemerschap, cultuur en sport floreren en waar iedereen zich thuis voelt en zichzelf kan zijn.

Fractievoorzitter Harmen van der Steenhoven heeft hier enkele concrete voorstellen voor gedaan:

1. Steun voor middeninkomens
We hebben een voorstel ingediend om de kindregelingen van de gemeente beschikbaar te maken voor ouders met een inkomen tot 150% van het sociaal minimum. Nu is dit 130%.

Hierdoor vergroten we de kansen van onze jeugd. Meer kinderen kunnen meedoen en hun talenten ontwikkelen. Ons voorstel is bijna unaniem aangenomen door de gemeenteraad.

2. Versnelling woningbouw
Amstelveen krijgt er veel woningen bij. Denk aan de geplande ontwikkelingen in Legmeer, De Scheg en diverse binnenstedelijke projecten.
D66 is hier blij mee. We hebben aangedrongen op een aanzienlijke versnelling en onorthodoxe maatregelen om het woningaanbod te vergroten. Het college gaat hiermee aan de slag.

3. Park in Amstelveen Zuid
D66 wil dat het college vaart maakt met de realisatie van het park in Amstelveen Zuid. We willen uiterlijk volgend jaar concrete plannen zien voor de uitvoering. Dit heeft het college toegezegd.

4. Opvang vluchtelingen
D66 is trots op de verantwoordelijkheid die Amstelveen neemt om mensen op te vangen die vluchten voor oorlog en vervolging. Spreidingswet of niet.
D66 blijft zich hier onverminderd voor inzetten en moedigt het college aan hetzelfde te blijven doen.

5. Betrokkenheid van Amstelveners
D66 streeft naar maximale betrokkenheid van de inwoners bij hun stad.
We starten binnenkort het gesprek over de invoering van een stadsreferendum met een duidelijke vraagstelling, zodat Amstelveners direct invloed kunnen uitoefenen op grote besluiten, bijvoorbeeld bij het wel of niet invoeren van een vuurwerkverbod in Amstelveen.

6. Zwembad De Meerkamp
Het zwembad draagt bij aan de helft van de gemeentelijke CO2-uitstoot.
D66 wil daarom dat het zwembad snel wordt verduurzaamd. We zijn blij met het unaniem aangenomen voorstel van D66 en bbA om dit te realiseren.