Onze huizen gaan waar mogelijk van het gas af. We voorkomen de zogenaamde energie-armoede. Van het gas af mag dus niet inhouden dat de huizenbezitters of huurders onnodig op veel kosten worden gejaagd. Dat betekent dat eigenaren van bestaande panden (woningen en bedrijven) gestimuleerd worden om te investeren in isolering, en andere vormen van verduurzaming. Wat D66 betreft zetten we daarvoor alle bestaande en toekomstige subsidiemogelijkheden ruimhartig in.
Het geven van goede, onafhankelijke adviezen over isolatie, mogelijke subsidies en de energietransitie is een taak van de gemeente. Tevens wil D66 innovatieve energietoepassingen zoals waterstof, groen gas en buurtopslag van zonne-energie stimuleren. Zo wordt er aan twee kanten gewerkt om van het gas af te gaan.
D66 maakt via begrijpelijke communicatie de warmtetransitie toegankelijk voor bewoners en ondernemers en gaat voortvarend aan de slag met de praktische vertaalslag hiervan naar de wijken.
Nieuwbouw woningen zijn energieneutraal
Bij nieuwbouw gaan we energieneutraal wonen. De energietransitie is niet iets wat morgen is afgerond. D66 staat daarom steeds open voor nieuwe technieken en nieuwe inzichten waardoor de transitie beter, eenvoudiger en goedkoper kan. D66 wacht niet af. Want we willen ook vandaag werken aan de vermindering van de CO2-uitstoot, aan een beter en duurzamer klimaat.