Jens van Gorp

Jens van Gorp - Beeld: ConnyvS

Vanuit mijn studie (ik ben momenteel bezig met mijn master Politieke Theorie), heb ik een brede interesse in alle facetten van de politiek.

Bekijk hier de video van Jens .

  • 25 jaar
  • Zaandam
  • Alkmaar
  • Hij/hem

Hoewel het leuk is om grote geopolitieke strategieën te bestuderen, staat dat natuurlijk ontzettend ver af van de realiteit van het dagelijks leven. Voor de gemeentepolitiek geldt juist dat het ontzettend tastbaar is. Beslissingen die in de gemeenteraad genomen worden hebben direct invloed op de persoonlijke leefsfeer en dat maakt het ontzettend interessant. Ik hoop dat ik het sociaal-liberale, progressieve D66-geluid zo goed mogelijk kan vertalen in beslissingen die onze persoonlijke leefomgeving een stukje beter maken.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Oudorperpolder bij zonsondergang. En dan bij voorkeur op een warme zomerdag.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Er gaat de komende jaren ontzettend veel gebouwd worden in onze gemeente. Dat is niet alleen een uitdaging, maar ook een kans. Een kans om onze gemeente vorm te geven op een sociale en groene manier. We kunnen de komende jaren niet alleen het fysieke uiterlijk van de stad verbeteren, maar ook er echt voor zorgen dat Alkmaar een fijnere gemeente wordt om te leven. Een gemeente waarin iedereen mee kan komen en zichzelf kan zijn. Een gemeente waar we omzien naar elkaar en ons steentje bijdragen aan een groene toekomst.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 tracht de perfecte balans te vinden tussen sociaal en liberaal. Iedereen moet vrij zijn te kunnen doen wat hij of zij wil, zolang hij of zij daarbij de vrijheid van een ander niet in de weg zit. Het is echter belangrijk om elkaar niet alleen vrij te laten, maar ook voor elkaar te
zorgen. D66 is tevens een oplossingsgerichte partij die niet vervalt in pessimisme. Samen, hand in hand met een hoopvolle blik op de toekomst, kunnen we een hoop bereiken.