Simone Meijnen

Simone Meijnen - Beeld: D66

In 2015 werd de Jeugdhulp overgeheveld van de Rijksoverheid naar de gemeenten.
Ik mocht van mijn werkgever regelmatig mee naar sessies waarbij organisaties die met Jeugdhulp te maken hebben mee mochten denken over het te maken Jeugdhulp-beleid van Alkmaar. Ik noemde het ‘geeltjes-plak-sessies’. Eerlijk gezegd voelde ik me niet genoeg gehoord, terwijl ik wel duidelijk ideeën had over hoe de Jeugdhulp ingericht kon worden.
Toen ik een vriendin hierover vertelde sprak zij uit dat als ik het zo goed wist, ik de politiek in zou moeten gaan! En dat deed ik.

Bekijk hier de video van Simone.

  • 60 jaar
  • Den Helder
  • Alkmaar
  • Zij/haar

Ik heb me in aangemeld bij de Alkmaarse afdeling van D66 en werd vrij snel fractie-assistent. In 2018 ben ik gekozen tot gemeenteraadslid en voor de verkiezingen van maart 2022 kreeg ik de grote eer toebedeeld om lijsttrekker te mogen zijn! Ik stem al mijn hele leven D66 vanwege onze idealen, onze houding en onze kijk op de wereld om in vrijheid te verbinden.

Ik vind het belangrijk dat er op een heldere en verbindende stijl wordt gecommuniceerd met de inwoners van Alkmaar, maar ook in de politiek. Ik ben iemand die met respect omgaat met anderen, ik luister liever dan dat ik schreeuw, maar zal ook altijd op een overtuigende, energieke en daadkrachtige manier onze standpunten verdedigen.
Ik geloof in durven en overtuigen. Ik neem besluiten nadat ik goed heb overwogen. Daarbij vertrouw ik op de steun van onze fantastische fractie, bestuur en het campagneteam.
Ik loop er niet voor weg om m’n neus een keer te stoten, maar om dat te voorkomen zal ik open en eerlijke feedback vragen en verantwoordelijkheden delen. Ik sta dichtbij fractieleden en mederaadsleden. Ik verdiept me in mensen en stimuleer netwerken, samenwerken en diversiteit, menselijke waardigheid.

Ik geloof erin dat we in Alkmaar belangrijk zijn om te versterken wat waardevol is, om te investeren in de mogelijkheden en kansen van onze inwoners, om te investeren in een duurzame samenleving waarin aandacht is voor het milieu, participatie, diversiteit, goed onderwijs, goede bereikbare zorg en betaalbare woningen
Ik geloof dat wij zullen doen wat nodig is om Alkmaar een bruisende welvarende gemeente te laten zijn. Ik geloof in een Alkmaar waarin iedereen vrij is en waar we niemand laten vallen
Ik geloof dat wij nodig zijn in Nederland en in Alkmaar!

Bekijk hier de video waarin Simone zich voorstelt

Mijn lievelingsplek van Alkmaar is afhankelijk van mijn behoefte. Ik woon in de stad. Een heerlijke bruisende plek waar ik van geniet als ik wil winkelen of van een terras wil genieten. Maar ik geniet ook enorm van de prachtige parken in de gemeente als ik wil wandelen. In Alkmaar is de natuur altijd op loop- of fietsafstand. Hoe mooi is dat!
Daarnaast ben ik een vaste bezoeker van de mooie musea, het theater of de bioscoop.
Ik hou van Alkmaar, in al zijn diversiteit!

– Ik geloof in gelijke kansen voor iedere Alkmaarder. Dat Alkmaar een gemeente is waar menselijke waarden worden gekoesterd: fatsoen, tolerantie en empathie.
– Alkmaar wordt gezonder, groener en sterker doordat we blijven investeren in het klimaat, preventie, de woningbouw en het onderwijs. – Alkmaar is wat mij betreft een stad die bruist door diversiteit, waar iedereen meedoet. Daar zal ik structureel aandacht aan blijven geven

– Aandacht voor preventie in zorg en veiligheid
– Iedereen een dak boven zijn hoofd
– Meer eerlijkheid en transparantie naar de burger