Sybrand op Radio Aalsmeer Politiek

Radio Aalsmeer Politiek is een twee wekelijks politiek discussieprogramma op Radio Aalsmeer. In aanloop naar de komende gemeenteraadsverkiezing nodigen zij de komende weken de lijsttrekkers van de Aalsmeerse politieke partijen uit om verkiezingsprogramma’s toe te lichten.

Geen debat

Vanwege de coronamaatregelen was het dit keer niet mogelijk om de twee uitgenodigde lijsttrekkers van respectievelijk PvdA, Jelle Buisma en D66, Sybrand de Vries met elkaar in debat te laten treden. Zij kregen apart van elkaar een half uur de tijd om de vragen van de presentatoren van het programma te pareren.

Onderwerpen

Het werd een geanimeerd gesprek met interviewer Joop Kok waarbij Sybrand de standpunten van D66 Aalsmeer op een duidelijke wijze uiteen wist te zetten. De onderwerpen die aan de orde kwamen waren: het concept ‘duurzaamheid’; woningbouw en de aanpassing van de woonagenda; bestuur en participatie; verkeersveiligheid, en natuur en milieu.

Terugluisteren

Het vraaggesprek is hier terug te luisteren. De bijdrage van Sybrand is te horen vanaf halverwege de uitzending.

Op 9 februari zijn Groenlinks en Absoluut Aalsmeer te gast, en op de 23ste het CDA en de VVD. Een mooie gelegenheid om met hun gedachten kennis te maken.