Wander Kenter

Beeld: Wander Kenter

Mijn motivatie om burgerraadslid te worden is het kunnen bijdragen aan politiek die niet ver-van je-bed is, maar heel dichtbij: in de stad en gemeente waar je woont! Om kansen die er zijn te benutten en uitdagingen waar we voor staan proberen te overkomen. Om niet alleen te klagen en zeggen dat ik mij zorgen maak, maar woorden om te zetten in daden. Mijn schouders er onder te zetten om verandering mogelijk te maken.

  • 36 jaar
  • Hoorn
  • Zwolle

Ik woon met veel plezier in deze mooie gemeente, dat gun ik iedereen. Daarvoor zet ik mij graag in. Het is een voorrecht dat ik als burgerraadslid kan én mag bijdragen aan de volgende hoofdstukken van de dynamische stad en gemeente Zwolle.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Er zijn meerdere plekken die ik mooi vind, maar lekker langs de IJssel over de Vreugder- en Veecaterdijk hardlopen vind ik toch wel één van de fijnste plekken in onze gemeente. Lekker de wind in je gezicht, in het groen en met prachtige uitzicht over de IJssel.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Er zijn heel veel kansen voor Zwolle, qua wonen, economie, inclusieve samenleving, samenwerken en burgerparticipatie. Er kan veel, maar er is ook nog veel te winnen en het behoeft constante aandacht en vernieuwing.

Wat zijn drie zaken die jij als burgerlid wil veranderen?

Allereerst een goede steunpilaar te kunnen zijn voor onze vier raadsleden. Om met elkaar de goede keuzes te maken, inclusief, realistisch en gezamenlijk. Zo hebben we gezonde gemeente financiën nodig om mensen die het minder hebben te kunnen ondersteunen, de energietransitie te stimuleren of slim om te gaan met de woningbouw opgave.

Wat betekent D66 voor jou?

Het D66 gedachtegoed komt overeen met mijn eigen standpunten. En natuurlijk niet alles 100%, maar voor het overgrote merendeel. Politiek die staat voor kansen, voor eigen kracht, voor vrijheid én voor samen en inclusief.