Wander Kenter

Beeld: Job Boersma

Ik zet mij graag in voor iedereen die Zwolle leefbaarder, mooier, bruisender en gezonder wil maken. Lokale politiek is niet een ver-van-mijn-bed show, maar juist lokaal maakt het verschil voor jou en mij dichtbij in de buurt.

  • 35 jaar
  • Hoorn
  • Zwolle

Ik zet mij graag in voor iedereen die Zwolle leefbaarder, mooier, bruisender en gezonder wil maken. Lokale politiek is niet een ver-van-mijn-bed show, maar juist lokaal maakt het verschil voor jou en mij dichtbij in de buurt. Want ik maak mij wel eens zorgen, net zoals iedereen dat wel eens doet. Benutten we wel alle kansen die er in de gemeente, de wijken en de buurten aanwezig zijn? Of hebben we oog genoeg voor de problemen die er spelen? Bijvoorbeeld de verkeersveiligheid om de hoek, goede scholen in de wijk, evenementen en cultuur in onze gemeente, maar ook (schuld)hulpverlening voor die mensen die dat nodig hebben.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De Hasselterdijk langs het Zwarte Water vind ik heerlijk om te gaan lopen, hard te lopen en te fietsen. De vibe van de stad, en toch de rust van het buitengebied. 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

In mijn motivatie gaf ik al aan dat ik mij zorgen maakte. De politiek lijkt misschien een ver van mijn bed show voor sommige mensen. Toch ga ik juist die uitdaging aan om het gesprek te gaan voeren en te luisteren. Luisteren naar de meningen en actuele onderwerpen die spelen in de wijken. Want ik wil er zijn voor iedereen die onze stad naar een hoger niveau wil tillen en het D66 geluid wil gaan verankeren. Want ik geloof dat de oplossingen lokaal liggen, waar mensen elkaar dagelijks ontmoeten. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Beter betrekken van de inwoners bij besluitvorming
  • Zorgen dat iedereen kan bijdrage aan een fijne gemeente
  • Bouwen aan een Zwolle niet alleen kwantitatief maar vooral kwalitatief

Wat betekent D66 voor jou?

Gezamenlijk werken aan en naar een beter morgen.