Lizet Klein Nagelvoort

Lizet Klein Nagelvoort - Beeld: Rutger Heijmerikx

Lizet Klein Nagelvoort is raadslid.
Zij is verkozen met voorkeursstemmen.

Graag stel ik mij kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de gemeente Zwolle. Dat doe ik voor ‘mijn eigen stad’. De stad waar ik thuis ben. Maar waarom ben ik thuis in Zwolle? Omdat ik samen met mijn vrouw en zoontje (2,5 jaar) we -in alle vrijheid- onszelf kunnen zijn. Dat gevoel heb ik sinds de eerste dag (15 jaar geleden) dat ik kwam wonen in Zwolle (en studeren op Hogeschool Windesheim). Ik leerde de stad goed kennen door bijbanen bij VVV Zwolle en de -toen nog- Odeon de Spiegel Theaters. 

  • 37 jaar
  • Deventer
  • Zwolle
  • Zij/haar

Vele mensen zeiden al eens ‘’jij moet de politiek in’’. Waarschijnlijk vanwege mijn interesse, maar misschien ook wel door mijn gedrevenheid ‘voor de goede zaak’. Mijn ambitie om samen Zwolle nog mooier te maken.  
 
Na het volgen van de lokale leergang leerde ik D66 Zwolle beter kennen: open, nieuwsgierig en ambitieus. Na enige schroom stapte ik over de drempel om me te kandideren. Ik ga graag aan de slag voor de inwoners van de gemeente Zwolle. Mijn interesse (en expertise) liggen binnen het sociaal werk, cultuur, sport en onderwijs.   
 
Ik wil vanuit het sociaal-liberalisme mijn stem geven aan mensen die dat misschien minder kunnen. Ik vind het belangrijk om mee te denken over democratische instrumenten die burgers kunnen inzetten in de stad (bijvoorbeeld een burgerberaad). En volgens mij past dat ook goed bij D66! 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

De IJssel: Voor mij een prachtige- en speciale plek die -met wind in mijn haren- intense rust geeft. Ik loop er natuurlijk ook graag hard. Ook de Stadkamer is een inspirerende plek om te zijn, te werken en boekjes met mijn peuter te halen. En natuurlijk is het voor mij thuiskomen bij de Zwolse Theaters.

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Zwolle is een prachtige stad waarin iedereen mee mag (en kan) doen. Ik denk daarom dat Zwolle nog beter armoede en laaggeletterdheid kan aanpakken. Ook is het belangrijk dat we iedereen in Zwolle een stem geven in, tijdens en na de besluitvorming van de gemeenteraad. En we willen natuurlijk dat de kunst- en cultuursector kan blijven bloeien!

Wat zijn zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Voor mij gaat politiek over luisteren, een gedegen inhoudelijke voorbereiding en een goed genuanceerd verhaal. Ik zou me extra willen inzetten om inwoners mee te laten doen bij beleidsvoorbereiding, – uitvoering én evaluatie. Er komt ook een wet aan die inspraak op verschillende terreinen verplicht. Ik zou inspraak willen verbeteren om inwoners betrokken te houden bij de stad en al haar ontwikkelingen. Misschien kunnen we een klein beetje de politieke kloof overbruggen? 

Wat betekent D66 voor jou?

Vooral vanwege de emancipatie-agenda van Sigrid Kaag werd ik vier jaar geleden lid van D66. D66 staat wat mij betreft voor sociaal-liberalisme ‘We laten iedereen vrij, maar niemand vallen’. Voor mij is D66 Zwolle ambitieus, toegankelijk én leergierig.