Bram Dees

Beeld: Job Boersma

Mijn naam is Bram Dees. Met 26 jaar ben ik een van de jongste op de lijst. In de gemeenteraad wil ik een jonger geluid laten horen. Want de keuzes die we nu maken, bepalen hoe Zwolle er in de toekomst uit gaat zien. 

  • 26 jaar
  • Zwolle
  • Zwolle

De stem van jonge mensen zou doorslaggevend moeten zijn in keuzes over bijvoorbeeld woningbouw en klimaatverandering. Want het is onze toekomst. Tegelijkertijd is gemeentepolitiek voor jongeren vaak een ver-van-hun-bed show. Dat is jammer. 
 
Daarom wil ik mij inzetten voor meer jongerenparticipatie. Ik zou het heel tof vinden om meer jonge mensen enthousiast te maken over gemeentepolitiek. Als jij daar goeie ideeën over hebt, dan drink ik graag een kop koffie of een biertje met je. 

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Ik heb twee favoriete plekken in Zwolle waar je mij vaak vindt. Ik kom graag in de Stadkamer om een boekje te lezen en koffie te drinken. In de avonduurtjes drink ik graag een biertje met vrienden bij In de Buurt. 

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Zwolle is al een hele gave stad die volop in ontwikkeling is. De spoorzone is daar een goed voorbeeld van. In de toekomst zie ik Zwolle een stuk groener, waarbij je direct van het station door het park naar de IJssel kunt wandelen. Een stad waar meer gebruik wordt gemaakt van de fiets, bijvoorbeeld de ring rondom de gracht. Maar ook een stad die een stuk groter is, met meer betaalbare woningen en misschien wel een treinstation in Zwolle-Zuid. 

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Meer studieplekken zoals in de Stadkamer realiseren 
  • Een groter aanbod van betaalbare (studenten-)woningen 
  • Het gebruik van de fiets meer stimuleren, dat van de auto ontmoedigen 

Wat betekent D66 voor jou?

D66 is voor mij een partij die zich inzet voor kansengelijkheid. Iedereen zou de kans moeten hebben zich op zijn of haar manier te ontwikkelen, zonder daarin beperkt te worden. Onderwijs is daarin volgens mij de sleutel tot succes.