Trots op deelname college Zuidplas

“Een coalitieakkoord waar we ons in herkennen en een wethoudersploeg waar we goed mee kunnen werken”. D66-fractievoorzitter Mark Clavaux is trots op het coalitieakkoord van CU/SGP, VVD, CDA en D66. D66 levert met lijsttrekker Frans Klovert ook een van de vier wethouders. ‘Genoeg uitdagingen, zeker ook op financieel vlak. Dat stimuleert des te meer om met ons team hard te werken aan een beter en mooier Zuidplas’.  

Ruimte voor iedereen

Het coalitieakkoord heet ‘Ruimte voor iedereen’. En dat hebben de onderhandelende partijen vanaf het begin opgepakt. De oppositiepartijen is nadrukkelijk een plek in het proces van onderhandeling gegeven. Hopelijk is dit een basis om met alle partijen een vruchtbare samenwerking aan te gaan’ aldus Clavaux. Hij is met name blij met de kans om verder te komen op het dossier ‘Recreatieparken’ en de aandacht voor duurzaamheid & klimaat adaptatie. .

Wethouder

D66Zuidplas levert met Frans Klovert een wethouder aan het college om het akkoord te helpen uitvoeren. Frans heeft als raadslid ruime ervaring opgedaan op verschillende beleidsterreinen en is daarnaast jaren werkzaam geweest als formulemanager bij een dienstverlener voor de zorg  Zijn kennis en werkervaring sluiten daarmee goed aan op de portefeuille waarvan het thema Zorg een belangrijk onderdeel is.  Als historicus kan hij echter ook goed uit de voeten met de beleidsgebieden cultuur en erfgoed.

Fractieleden

Met de invulling van de wethouderspost bestaat de fractie nu uit drie ervaren raadsleden (Mark Clavaux,  Chantal Bon, Rik van Woudenberg) en een nieuweling, Ryan Adriaanse. D66 is heel blij met zijn jeugdig enthousiasme en kennis over duurzaamheid en klimaatadaptatie. Met dit team aanpassingen kan D66-Zuidplas een sterke rol in de raad blijven innemen voor onze kiezers en alle inwoners van deze gemeente.