Melissa Luijt

LET OP: auteursrechten ontbreken. S.v.p. de auteursrechten invullen voor deze afbeelding before using it.

Mijn naam is Melissa Luijt en 22 jaar woonachtig in Moordrecht waar ik met veel plezier woon. Van beroep ben ik delivery manager cyber security bij de DICTU, dienstonderdeel van het ministerie van Economische Zaken & Klimaat in Den Haag. Naast het beoefenen van diverse sporten, wandel ik graag in en om het mooie Moordrecht.

  • 46 jaar
  • Moordrecht

In Zuidplas bestaat er sinds juli 2021 één loket voor zorg en ondersteuning waar alle inwoners van Zuidplas op een laagdrempelige wijze terecht kunnen met vragen omtrent zorg en welzijn.
Door de verbeterde samenwerking tussen de diensten die met zorg en ondersteuning te maken  hebben, krijgen inwoners van Zuidplas makkelijker en sneller toegang tot zorg en ondersteuning.
 
In de cijfers van 2021 is zowel landelijk als lokaal een forse toename zichtbaar, als gevolg van de Covid-19 pandemie, omtrent onderwerpen als; alle vormen van (huiselijk) geweld, eenzaamheid onder alle leeftijdscategorieën en depressies met zelfdoding als gevolg. Ondanks bestaande maatregelen zijn de taboes en de schaamte die om de problematiek hangt nog steeds hardnekkig bij veel slachtoffers. Deze problematiek vraagt om hoge urgentie binnen de gemeente Zuidplas zodat preventie en bestrijding daadwerkelijk plaatsvindt.