Kandidatenlijst PS23

De kandidatenlijst van D66 Zeeland voor de Provinciale Statenverkiezingen komende maart is bekend. De leden van D66 in Zeeland hebben gekozen voor een diverse top 6; van jong tot oud en voor een mix van ervaring en nieuw.

Top 6

Afgelopen juni werd Wouter Versluijs al verkozen tot lijsttrekker. Achter Versluijs staan: Jolanda Boer (2), Jeroen van de Merwe (3), Patricia van Veen (4), Veerle Fleur Van De Vijver (5) en David Wallast (6). De partij gaat de campagne in voor natuur, milieu en behoud van het Zeeuwse landschap, cultuur en voldoende beschikbare woningen.

“Met deze lijst ga ik vol vertrouwen de campagne in. De lijst is een uitstekende mix van leeftijd, ervaring en het betreft ook nog drie mannen en drie vrouwen. Een mooi uitgangspunt voor de campagne.”

Wouter Versluijs

Uitstekende mix

In de afgelopen weken hebben de leden van D66 in Zeeland kunnen stemmen op de plekken op de lijst vanaf plaats 2. Lijsttrekker Versluijs is trots op de lijst en blij met de diversiteit. Versluijs: “Met deze lijst ga ik vol vertrouwen de campagne in. De lijst is een uitstekende mix van leeftijd, ervaring en het betreft ook nog drie mannen en drie vrouwen. Een mooi uitgangspunt voor de campagne.” In totaal staan er 45 kandidaten op de lijst van D66 Zeeland.

6 verschillende gemeentes

De kandidaten in de top 6 komen allemaal uit een andere gemeente in Zeeland. “Ook die verdeling is belangrijk voor onze campagne en het contact met inwoners.” aldus Versluijs. “Op deze manier kunnen we onderwerpen behandelen met verschillende invalshoeken om de inwoners van Zeeland zo goed mogelijk te vertegenwoordigen.
Daarbij staat het belang van de Zeeuwen bij ons centraal.”

Belangrijke onderwerpen

Belangrijke onderwerpen waar D66 mee aan de slag gaat zijn: een schoner milieu, een breed cultuuraanbod, behoud van ons prachtige landschap en natuur, het verminderen van polarisatie en voldoende beschikbare woningen.

Oudgediende als lijstduwer

De lijst wordt afgesloten met Hans Schaap op plaats 45. Dhr. Schaap is een oudgediende van D66 binnen Zeeland en al 45 jaar lid. Schaap was bestuurslid bij D66 op Walcheren in de jaren 70/80 en gemeenteraadslid in Vlissingen tussen 1982 en 1998.