Wouter Versluijs

Maak verder kennis met Wouter
in deze video

Wouter Versluijs - Beeld: Martijn van Dam

Ik ben een geboren en getogen Zeeuw, afkomstig uit Middelburg. Inmiddels ben ik neergestreken in Vlissingen, maar ik heb ook de tijd genomen om buiten onze provincie een kijkje te nemen.

  • 36 jaar
  • Vlissingen
  • Vlissingen
  • Hij/hem

Eerst ben ik voor mijn opleiding tot leraar Geschiedenis naar Tilburg verhuist, maar ik heb ook een uitstap van een klein jaar naar Frankrijk gemaakt. Uiteindelijk lonkte het Zeeuwse toch te veel en ben ik terug gekomen. Na een paar jaar terug in Middelburg heb ik mijn huidige vrouw ontmoet en ben ik in Hulst gaan wonen.

Na een tijdje aan de overkant wilde ik weer dichterbij mijn familie wonen en ben ik in maart 2020 samen met mijn vrouw naar Vlissingen verhuisd. Inmiddels hebben we samen vier jonge kinderen.

Momenteel werk ik als zorgcoördinator bij de CSW in Middelburg. Daarvoor heb ik zeven jaar in het speciaal onderwijs gewerkt in Goes, het Odyzee college. De samenwerking tussen zorg en onderwijs vind ik erg interessant en ik merk dat je daar als docent een groot verschil maken. Prachtig om te zien dat je met een paar kleine aanpassingen een grote verbetering voor elkaar kan krijgen en leerlingen weer gelukkiger worden.

Sinds 2016 volg ik de provinciale politiek. Eerst vanuit mijn rol als bestuurslid politiek en daarna als burgercommissielid. Hierdoor raakte ik goed op de hoogte van alle verbeterpunten die er nog zijn in de provincie.

Als lijsttrekker kan ik die verbeteringen zelf doorvoeren. Van PFAS tot stikstof, we moeten op alle onderwerpen effectiever besturen. Ik wens dat we dat in Zeeland voor elkaar kunnen krijgen want het is een prachtige provincie om in te leven. Laten we ervoor zorgen dat het ook zo blijft voor de volgende generatie.

Motivatie om
politiek actief te zijn

De D66 idealen en aanpak hebben mij altijd aangesproken. Het is belangrijk een rationele blik te behouden en je niet te laten leiden door de waan van de dag. Wat voor mij de doorslag gaf om lid te worden is het feit dat D66 zich sterk maakte voor het behoud van democratische grondrechten zoals privacy; en op dit vlak ook daadwerkelijk iets bereikte. Werken aan de idealen waar we voor staan, op een effectieve manier; daar wilde ik graag bij helpen. Vanaf dat moment ben ik mijzelf in gaan zetten tijdens campagnes, maar ook in het Zeeuwse D66 bestuur, en heb ik geholpen een lokale groep actieve leden op te zetten in Hulst. Nu ga ik als lijsttrekker nog harder werken om de D66 doelen te bereiken.

Wat is voor jou het belangrijkste punt uit het verkiezingsprogramma en waarom?

Dat is moeilijk kiezen, ik twijfel onze ideeën over het klimaat of de manieren waarop we een schoner milieu gaan realiseren. In beide gevallen is de reden hetzelfde: ik vind dat we onze provincie op een goede manier moeten doorgeven aan volgende generaties.

Waar kom je graag
in de provincie?

Op het bunker pad tussen Vlissingen Middelburg fiets ik naar mijn werk langs de akkers waar ik vroeger zelf bloemkolen heb gesneden, dat blijft voor mij altijd een prachtige plek die ik vaak zie. De meest bijzondere plek waar ik graag kom is de Plaat van Walsoorden, prachtige natuur midden in de Westerschelde.

Welke kansen zie
jij voor Zeeland?

In Zeeland wonen de gelukkigste mensen van Nederland en dat moeten we zo houden. Ik denk dat het daarom nodig is dat we op een gebalanceerde manier groeien in het inwoneraantal om zo de voorzieningen in stand te houden. Dat kan gecombineerd worden met behoud van het prachtige Zeeuwse landschap en energiebesparingen.

Wat betekent D66 voor jou?

Dat we met een grote groep mensen eensgezind de democratische waarden verdedigen.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Maarten van Rossem in het theater van Middelburg. Ik vind het heerlijk hoe hij op een grappige manier recht voor zijn raap zegt wat hij denkt.