Hans Vijlbrief en Lisa van Ginneken in Zeeland

Vandaag waren Lisa van Ginneken en Hans Vijlbrief voor onze verkiezingscampagne in Terneuzen bij Portaal van Vlaanderen.

Openbaar vevoer in Zeeland

In het eerste deel was Lisa de hoofdgast. Het gesprek met de leden ging over mobiliteit in Zeeland en dan met name het openbaar vervoer. De nieuwe aanbesteding is niet goed verlopen. Geen van de vervoersbedrijven heeft een bod gedaan.

Er werd met Lisa gesproken over de voorwaarden, waar kan het mis gelopen zijn? Waarom is het in Groningen en Friesland wel gelukt?

Lisa geeft aan dat met de plannen van D66 er flink geïnvesteerd wordt in het Openbaar vervoer en wordt er geld uit gegeven aan het openbaar vervoer als publieke taal. Een publieke taak mag geld kosten!

Lisa gaf aan dat D66 vooral een brede partij is, met leden uit alle geledingen en plaatsen in de samenleving. Dat zouden we meer meer moeten laten zien en zichtbaar maken!

Vertrouwen terugwinnen

Met Hans Vijlbrief werd gesproken over de campagne, zijn eigen campagne en zijn ervaringen met het dossier Groningen.

Hij heeft ook een aantal ideeën om het vertrouwen van de burger terug te winnen:

  • Luister naar de zachte stem in de samenleving. Naar mensen luisteren en serieus nemen. Ze snappen echt wel dat grote problemen niet volgende week opgelost zijn maar willen wel serieus genomen worden;
  • Niet in hoger beroep tegen je eigen burgers wanneer er een conflict is;
  • Spreek duidelijke taal;
  • Geef burgers het recht om een fout te maken;
  • En de overheid moet meer aanwezig zijn op de plekken waar het er toe doet. De TK-commissie Groningen had vaker moeten vergaderen in Groningen en niet in Den Haag.

We mogen de belangrijke agenda van Klimaat, Onderwijs en de eerlijke economie niet overlaten aan conservatieve krachten, maar we moeten met een progressieve blik vooruit op de weg richting de toekomst.

De boodschap van Hans Vijlbrief aan onze leden: van deur tot deur, de stem van kiezers terugwinnen!

Verkiezingen

Deze verkiezingen op 22 november gaan ergens over en zijn vergelijkbaar met die van 2002. Doe mee, deel zoveel mogelijk van onze berichten en kijk of je in jouw gemeente kunt bijdragen met flyeren of canvassen. Naast nuttig, ook erg gezellig en leuk om te doen.