Veerle Fleur
van de Vijver

Bekijk de vlog van Veerle Fleur over het vinden van een betaalbaar huis

Veerle Fleur van de Vijver - Beeld: Eigen beeld

Ik ben Veerle Fleur van de Vijver, 19 jaar, opgegroeid in Zierikzee. Momenteel ben ik eerstejaars Bestuurskunde op Avans in Den Bosch.

  • 20 jaar
  • Zierikzee
  • Zierikzee / Den Bosch
  • Zij/haar

Ik ben dagelijks daarom veel bezig met maatschappelijke vraagstukken binnen de verschillende bestuurslagen. Mijn hart ligt desondanks bij de Zeeuwse politiek, buiten school zet ik mij daarom daar actief voor in.

Motivatie om
politiek actief te zijn

De combinatie het vak maatschappijleer en de Tweede Kamerverkiezingen van 2021 zorgde voor een grote interesse in politiek voor mij. Destijds zocht ik ook een vervolgopleiding. Tijdens mijn studiekeuzetraject viel het mij op dat ik al gauw de provincie moest gaan verlaten. De afstand tussen de meest dicht bij zijnde onderwijsinstelling en Zierikzee was 2,5 uur met het openbaar vervoer.

Als trotse Zeeuw kon ik het mij niet voorstellen hoe het zou zijn buiten de provincie om te leven. Hierdoor gingen de vragen spelen ‘’Wat mist de jeugd hier?’’ ‘’Kan ik wel terug in Zeeland komen wonen na mijn studie?”.

We zien een groot deel van de jongeren wegtrekken uit Zeeland en een daarmee toenemende vergrijzing binnen onze provincie. Ik wil daarom ons mooie Zeeland verlevendigen.

Er moet een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor jonge starters. Dat houdt onder andere in:

Bouwen voor alle doelgroepen, en dan met name kleine betaalbare woningen voor ouderen. Hiermee stimuleren we een doorstroom en geven we de jonge starters kansen. Daarnaast bouwen we graag de hoogte in binnen de steden.

Wat is voor jou het belangrijkste punt uit het verkiezingsprogramma en waarom?

Het gehele hoofdstuk over Jongeren en Wonen natuurlijk! Mijn ideeën over het verlevendigen van Zeeland door middel van het een goede woningmarkt staan mooi omschreven in ons verkiezingsprogramma.
Daarnaast ben ik trots op het feit dat wij aandacht vragen voor het gratis verstrekken van menstruatieproducten!

Waar kom je graag
in de provincie?

De Brouwersdam. Ik heb hier mooie herinneringen met zowel vrienden als familie. Bijvoorbeeld Concert at Sea, strandwandelingen en met vrienden/familie genieten van de zonnige uurtjes.

Welke kansen zie jij
voor Zeeland?

Biedt kansen aan jonge starters. Verleidt ze met mooie, betaalbare en duurzame woningen in combinatie met goede voorzieningen en een belonende en gewaardeerde baan of opleiding. Besteed ook, naast het werven van academisch geschoolde mensen, ook aandacht aan het werven van MBO geschoolde mensen. Door o.a. de toenemende vergrijzing en de energietransitie zullen we hen onder andere hard nodig hebben!

Wat betekent D66 voor jou?

Een progressieve en constructieve groep mensen, die keuzes willen maken voor de toekomst en aandacht heeft voor de problemen van vandaag.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Queen tribute band in de Nieuwe Kerk in Zierikzee. Ik ben een groot fan van de muziek van Queen, ik bezoek graag met vrienden en familie de tribute concerten.