Ocker Ghering

Ocker Ghering - Beeld: Pim Folmer

Ik ben Ocker Ghering, 24 jaar, woon in Vlissingen. In mijn vrije tijd ga ik graag golfen of wielrennen. Ik werk sinds september 2022 bij BMC als Interim Professional. Vanuit BMC ben ik op opdracht bij de gemeente Middelburg en de gemeente Tilburg als Projectleider Energie. Waar ik verantwoordelijk ben voor de verduurzaming van koopwoningen.

  • 26 jaar
  • Tilburg
  • Vlissingen
  • Hij/hem

Na mijn opleiding Watermanagement aan de HZ heb ik een tijd gewerkt bij de Saman Groep. Ook hier heb ik mij mogen bezig houden met de verduurzaming van woningen.

Van juni 2021 tot de gemeenteraadsverkiezingen van 16 maart 2022 ben ik de lijsttrekker geweest voor D66 Vlissingen. Helaas heb ik geen zetel mogen innemen in de Vlissingse gemeenteraad. Toch ben ik wel burgercommissielid geworden en toegetreden tot het afdelingsbestuur en regiobestuur van D66 Zeeland. Als Politiek Secretaris ben ik verantwoordelijk om moties, amendementen en ideeën te delen tussen de verschillende gemeenten.

Motivatie om
politiek actief te zijn

Ik woon nu iets meer dan vijf jaar in Vlissingen. Maar in al die tijd heb ik mij meer een Zeeuw gevoeld dan een Vlissinger. Ik ga graag wielrennen, dat doe ik dan liever niet op Walcheren. Het is hier veel te druk op de fietspaden. Dat is dus ook echt iets waar ik aan wil werken als statenlid. Het meer verspreiden van toerisme door heel de provincie.

Ik ga liever fietsen door Zeeuws-Vlaanderen, Noord-Beveland of de Zak van Zuid-Beveland. Ik heb gewerkt in Zierikzee bij Saman, voor Saman heb ik de hele provincie gezien. Inclusief alle dorpen waarvan ik niet eens wist dat ze bestonden. En hetgeen wat me altijd heeft gefascineerd over Zeeland is hoe verschillend alle eilanden zijn. Die karakteristieken moeten we behouden en versterken. Maar wel op een moderne manier. Dus duurzaam en altijd met een groene leefomgeving. En dat is duurzaam in alle betekenissen van het woord. Dus ook financieel en sociaal duurzaam.

Wat is voor jou het belangrijkste punt uit het verkiezingsprogramma en waarom?

Behoud van de natuur. We willen als D66 en provincie meer huizen bouwen. Maar ik ben van mening dat we dat dan beter binnen de huidige kernen moeten doen. Liever niet bouwen op natuurgrond.

Waar kom je graag in de provincie?

Natuurgebied Oranjezon

Welke kansen zie jij voor Zeeland?

We moeten de provincie laten groeien. Dus nog meer inwoners naar Zeeland trekken. Met deze nieuwe inwoners kunnen we ook meer bedrijven en industrie naar Zeeland halen. Dit is goed voor ondernemers, het onderwijs en de voorzieningen in de kleine kernen.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 betekent voor mij omkijken naar iedereen. Iedereen vrij laten zoals ze zijn. Een stem zijn voor mensen die dat zelf niet kunnen.