Jolanda Boer

Jolanda Boer - Beeld: Pim Folmer

‘Wees de verandering die je in de wereld wilt zien’. Deze uitspraak van Mahatma Gandhi inspireert mij. Ik ben overtuigd dat je veel kan bereiken als je jezelf inzet en gebruik maakt van je kennis, enthousiasme, gedrevenheid en kunde.

  • 54 jaar
  • Oudwoude
  • Kapelle
  • Zij/haar

Geboren in het Friese Oudwoude en na omzwervingen terecht gekomen in Kapelle, waar ik samenwoon met Marianne.

Ik stel mij kandidaat voor Provinciale Staten om een positieve bijdrage te leveren aan een duurzame toekomst.

Opgeleid als financieel persoon en na omwegen in andere sectoren nu meer dan 12 jaar werkzaam bij de overheid. Hoofdzakelijk bij de gemeente en een jaar bij de Provincie Zeeland. Door mijn werk dicht bij de politiek is mijn interesse gewekt zelf een actieve bijdrage te leveren.

Motivatie om
politiek actief te zijn

Ik ben lid van de steunfractie Provinciale Staten en zie wanneer en waar wij onze D66 standpunten het beste kunnen verwoorden en invloed kunnen uitoefenen. Zelf lees en denk ik mee met de Commissie bestuur. Ook Pfas, stikstof, regionale energiestrategie en de microplastics in de Westerschelde hebben mijn aandacht. Allemaal zeer interessante en ook wel complexe dossiers.
Extra wil ik mij inzetten voor inclusiviteit. Eerlijke kansen voor iedereen om zich te ontwikkelen, mee te kunnen praten en iets te maken van het leven. Dat iedereen zichzelf kan zijn, mee kan doen en zich welkom voelt.

Wat is voor jou het belangrijkste punt uit het verkiezingsprogramma en waarom?

Dat is het klimaat, het behoud van natuur en de biodiversiteit. We liggen nog lang niet op koers om onze klimaatdoelen te behalen. Temperatuur blijft stijgen en we zien extremere weersomstandigheden. Ook de biodiversiteit gaat rap achteruit. De keuzes die we moeten maken zijn niet makkelijk. Ik ga voor schone lucht, hernieuwbare energie, goed geïsoleerde huizen en beschermde natuurgebieden.

Waar kom je graag in de provincie?

Het piepkleine strandje bij Schore. Wat te drinken en eten meenemen. En dan genieten van de rust, hoofd leeg maken, de wind door mijn haren, afval opruimen en het uitzicht.

Welke kansen zie jij
voor Zeeland?

Zeeland als spil in de realisatie van de energietransitie. Dit schept naast een beter milieu ook mogelijkheden voor opleidingen en werkgelegenheid.

Wat betekent D66 voor jou?

D66 zit in mijn groene hart. Groen staat voor mij voor mensen en de aarde.

  • Mensen: iedereen kan en mag zichzelf zijn, er is verbinding en we sluiten niemand uit.
  • Aarde: we gaan duurzaam om met lucht, bodem, water en we tolereren geen vervuiling.

Dit alles zie en vind ik terug bij D66.

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Michael Harte zijn try-out van de eindejaarshow in dorpshuis de Vroone in Kapelle. Genoten van zijn humor. Daarnaast bezoek ik graag musea. Recent het Van Abbemuseum en het Philips museum bezocht.