Het vertrek

Fractievoorzitter Adriaan Andringa neemt afscheid van de gemeenteraad eind van dit jaar. Hij verhuist met zijn gezin naar München.

“Toen ik in 2017 besloot mij kandidaat te stellen voor de gemeenteraad, had ik niet kunnen vermoeden hoezeer ik Voorschoten in mijn hart zou sluiten, ” aldus Adriaan in zijn brief naar Burgemeester Stemerdink om zijn opzegging formeel kenbaar te maken.

Adriaan vertrekt einde dit jaar met zijn gezin naar München. Formeel is 8 december de laatste raadsvergadering van 2022 en van Adriaan en zal Patty Wijnen-Lunenburg geïnstalleerd worden.

“Ik neem afscheid in de wetenschap dat Voorschoten in goede handen is, dat er in de persoon van Patty Wijnen-Lunenburg een fantastische opvolger voor mij klaarstaat en dat Jolien Schoot de voorzittershamer van de D66-fractie met verve van me zal overnemen”, aldus Adriaan.

D66 Voorschoten zal de kennis, kunde en de passie van Adriaan missen. Zijn liefde voor processen en procedures, zijn vurig pleidooi als hij van mening was dat het voorliggend voorstel echt het beste was, zijn kennis over het politieke proces en zijn ervaring in de politieke arena gaan we missen. We wensen hem, Annemarie, Sophie en Robert heel veel plezier in München.


Bij een afscheid hoort een nieuw begin, voor ons is dat de toetreding van Patty als raadslid. Met haar kennis, scherpe blik, nieuwsgierigheid en enthousiasme wordt de Voorschotense gemeenteraad verrijkt. Wij kijken uit naar de samenwerking: de D66 fractie in Voorschoten bestaat nu uit 3 vrouwelijke raadsleden en burgercommissielid Kay van der Hoop.