Adriaan Andringa opnieuw D66-lijsttrekker in Voorschoten

Andringa is de afgelopen vier jaar fractievoorzitter geweest namens D66 in Voorschoten. Samen met de fractie heeft hij het D66-gedachtegoed een goed plekje kunnen geven in de politiek in Voorschoten. Andringa: “De gemeente stond er vier jaar geleden slecht voor vanwege de financiën, een slecht functionerende ambtelijke organisatie met Wassenaar, onze rug die we naar de Leidse Regio toe hadden gekeerd en diverse onderwerpen, zoals mogelijke sluiting van het zwembad, die het dorp verdeelden.”

Vier jaar D66
in de coalitie

Vier jaar verder staat Voorschoten in alle opzichten sterker op de kaart, hoewel er ook nog veel uitdagingen zijn. “Ondanks de beperkte mogelijkheden en middelen mag Voorschoten trots zijn op wat er de afgelopen jaren is bereikt”, aldus Andringa. “Maar er is ook nog veel te doen. We maken eindelijk werk van het bouwen van nieuwe woningen en bij verduurzaming en participatie moet er een schep bovenop. Misschien wel het belangrijkst: onze nieuwe zelfstandige ambtelijke organisatie moet zich de komende vier jaar echt bewijzen. Dat betekent dat de missie waarmee ik met vier jaar geleden verkiesbaar stelde, om mee te bouwen aan een Voorschoten met goede voorzieningen voor haar inwoners en een krachtig bestuur, nog niet is volbracht.”

Verkiezingen

Van 15 mei tot en met 26 mei, 20.00 uur, konden de leden van D66 Voorschoten stemmen over de nieuwe lijsttrekker. D66-leden kunnen zich vanaf 1 augustus 2021 kandideren voor de rest van de kandidatenlijst, waar vanaf 14 november over zal worden gestemd.

Adriaan Andringa - Beeld: D66