Geslaagd bezoek Tweede Kamerlid D66 Wieke Paulusma aan Veendam

Verzorgingshuis Meander

Op vrijdag 4 maart bracht Tweede Kamerlid voor D66 Wieke Paulusma een werkbezoek aan Veendam. Samen met enkele leden van de lokale afdeling van D66 bracht zij een bezoek aan verzorgingshuis Meander waar zij spraken over ontwikkelingen op het gebied van zorgtechnologie. Er werd onder meer besproken hoe bewoners van het verpleeghuis door middel van tags en camerasensoren meer vrijheid kunnen behouden. Ook de situatie met betrekking tot corona kwam aan bod. 

Stichting Multiculturele Vrouwen

De Stichting Multiculturele Vrouwen bood een heerlijke lunch aan in de bibliotheek, waar werd verteld over hun werkzaamheden voor het Taalhuis. Tot slot bracht Paulusma een bezoek aan het centrum en sprak daar met Joseph Kremer, de voorzitter van de winkeliersvereniging van het centrum van Veendam, die vertelde voor welke uitdagingen het centrum in Veendam staat.  

Hanneke Schoenmaker-Tiems

Gemeenteraadslid Hanneke Schoenmaker-Tiems: “Het was een heel interessante dag. Naast de interessante onderwerpen die we behandelden is het waardevol om met onze Tweede Kamerleden te spreken over alles wat hier leeft. Zo hebben we ook gesproken over de situatie van het hartcentrum in het UMCG, waar wij ons zorgen over maken en waarvoor Wieke in Den Haag woordvoerder is.” 

Wieke Paulusma

Wieke Paulusma: “Het is belangrijk om altijd de regio mee te nemen in de besluiten die we in Den Haag nemen. Bijvoorbeeld als het gaat om zorg, ik heb me daarom ook hard ingezet voor het Hartcentrum in het UMCG.  Maar ook als het gaat om werkgelegenheid en duurzaamheid. In de regio gebeuren prachtige dingen, ik vind het belangrijk om dat ook steeds te benoemen in Den Haag. Om een ambassadeur te zijn van het Noorden!”

Beeld: D66 Veendam

Beeld: D66 Veendam

Beeld: D66 Veendam