Hanneke Schoenmaker-Tiems

Hanneke Schoenmaker - Beeld: D66 Veendam

Ik wil me graag inzetten om Veendam nog een stukje leuker te maken! Ik vind het belangrijk dat Veendam een fijne woonplaats is voor iedereen die er woont.

  • 44 jaar
  • Groningen
  • Veendam

Ik vind het belangrijk dat iedereen gelijke kansen krijgt, dat we duurzame keuzes maken voor de generaties na ons en dat de gemeente Veendam een overheid is waar inwoners vertrouwen in kunnen hebben. Daar zet ik mij graag voor in!

Het sportpark, achter de Langeleegte. Ik loop er zelf vaak een rondje en kan erg genieten van alle mooie (sport)voorzieningen die we zo vlak bij elkaar hebben.

Veendam heeft veel mooie voorzieningen. Sportverenigingen, een prachtige bibliotheek, een Muziek, Dans- en Theaterschool met een zeer uitgebreid aanbod. Door het instellen van een Sport- en Cultuurfonds voor volwassenen met een laag inkomen (vergelijkbaar met de stichting Leergeld voor kinderen) kunnen we ervoor zorgen dat ook iedereen hier gebruik van kan maken!

Een betere dienstverlening door de gemeente aan haar inwoners;
Meer aandacht voor duurzaamheid en voldoende groen;
Betere schoolgebouwen voor het primair onderwijs.

D66 heeft als motto “Laat iedereen vrij, maar niemand vallen”. Dit vat voor mij de samenleving samen waarin ik wil leven: een samenleving waarin iedereen z’n gang kan gaan, maar waarin ook een uitgestoken hand is voor diegene die het nodig heeft.

Chad Harbach – De kunst van het veldspel
Een boek over ambitie, opoffering en compromis, over het vinden van je weg in het leven.

Een cabaretvoorstelling van Javier Guzman. Ik houd van cabaret, omdat lachen gezond is, maar ook omdat cabaret vaak een nuchtere relativering biedt. Ook houdt ik van toneel en heb ik een brede muzieksmaak.