Patrick Smid

Patrick Smid - Beeld: D66 Veendam

Ik heb altijd vragen bij allerlei besluiten in de politiek. Waarom wordt het ene besloten en niet het andere. Het zijn dit soort vragen waardoor de interesse in de politiek gewekt is.

  • 35 jaar
  • Veendam
  • Veendam

In 2050 van het gas af, zomaar een van de uitdagingen waar we met elkaar voor staan. Ik vind dat wij onze inwoners actief moeten helpen met bijvoorbeeld isoleren, dat is namelijk in de meeste gevallen de eerste uitdaging in het verduurzamingsproces. Dit kan bijvoorbeeld door serieus werk te maken van het energieloket. 
Bovendien vind ik dat we werk moeten maken van verkeersveiligheid. Ik vind dat geen enkele fietser zich meer onveilig mag voelen. Er mag, wat mij betreft, geen enkele ouder meer zijn die zijn/haar kinderen met de auto naar school brengt omdat de fietsroute als onveilig wordt ervaren. 
Zomaar twee punten die ik graag zou realiseren in de raad. Ik heb er erg veel zin om hiermee aan de slag te gaan en daarvoor vraag ik uw stem op 16 maart.

Onze moestuin op het complex van vereniging tuinrecreatie “De Toene” in Borgerswold, een heerlijke plek om even de boel, de boel te laten.

Belangrijke kansen voor de gemeente liggen in de verbindingen. De N33 biedt enorme economische kansen. En de treinverbinding richting Stadskanaal en (hopelijk) verder zal de bereikbaarheid van Veendam verbeteren.

Ik wil de inwoners ondersteunen op het gebied van duurzaamheid, daarnaast wil ik werken aan de verkeersveiligheid van de fietsers. Bovendien vind ik het erg belangrijk dat inwoners goed meegenomen worden in de besluiten van de raad.

Voor mij is D66 een pragmatische partij die wars van dogma’s de beste oplossing voor gerezen problemen zoekt. Dit alles met vertrouwen in de mensen.

Vorig jaar heb ik ‘De Man van het Moment’ gelezen. Een biografie van Henck Arron, de eerste premier van het onafhankelijke Suriname. Het boek neemt de lezer mee in het koloniale Suriname en daarna in het politieke spel richting de onafhankelijkheid.

Als cabaret liefhebben ben ik afgelopen herfst nog bij cabaretier Tim Fransen geweest in De Nieuwe Kolk in Assen. Tim is zowel filosoof als cabaretier en dat zorgt voor hele andere grappen dan van veel andere cabaretiers, een aanrader.