Online interview Progressief Kapitalisme

Tweede Kamerlid Joost Sneller ging in gesprek met de Amerikaanse econoom professor Joseph Stiglitz. Hij staat bekend om zijn kritische blik op globalisering. Hij werkte onder andere voor president Clinton in de Verenigde Staten en won de Nobelprijs voor de economie.

Ongeveer twee maanden geleden kwamen veel D66’ers bijeen voor de online subsessie over het ‘progressief kapitalisme’. Een titel die ingegeven was door de vele economische en politieke publicaties van de afgelopen tijd. De subsessies vonden plaats na de publicatie van het discussiestuk ‘Nederland beter maken’.

Het was een geslaagde avond met een zeer interessant gesprek hierover. Op weg naar het verkiezingsprogramma heeft deze avond geholpen bij het aanscherpen van onze ideeën.

Na de subsessie heeft Joost Sneller contact gezocht met Stiglitz. Dat leidde tot een online interview over het progressief kapitalisme. Hieronder kun je het gesprek terugkijken.

Kijk ons gesprek terug.

Eigen beeld Beeld: Interview Joost Sneller

Laura de Vries, wetenschappelijk medewerker van de Mr. Hans van Mierlo Stichting, scheef een boekrecensie over het boek ‘People, Power and Profit – Progressive capitalism for an age of discontent’ van Joseph Stiglitz.