Aflevering 81: Marjan Slob, Denker des Vaderlands

Op deze pagina vind je de laatste aflevering van onze Podcast Appèl. Hier luister je alle afleveringen van Podcast Appèl.

In deze laatste aflevering voor het zomerreces spreken we met Marjan Slob, de nieuwe Denker des Vaderlands. Ze werkt al twintig jaar als zelfstandig filosoof, spreker en essayist. Ze schrijft columns en essays voor de Volkskrant en adviseert organisaties als het Rathenau Instituut, Centrum voor Ethiek en Gezondheid en het Planbureau voor de Leefomgeving. Ze schreef verschillende boeken waaronder Hersenbeest: filosoferen over het brein en de menselijke geest, dat in 2017 de Socratesbeker won. Recent verscheen Door de bomen het huis: over houtbouw – een originele beschouwing over bouwen met bomen en onze relatie tot het bos.
 
Als Denker des Vaderlands zal Marjan zich de komende twee jaar actief mengen in het publieke debat en haar licht laten schijnen op belangrijke maatschappelijke én politieke vraagstukken. In deze podcast spreken met haar over conflict en tegenstellingen, de rol van waarden in de politiek en het belang van aandacht.

Te gast:
Marjan Slob


Presentatie: 
Daniël Schut en Suzanne van den Eynden


Beluister deze aflevering via Spotify
Beluister deze aflevering via Transistor.fm

Beeld: Puck van den Berg