Dit staat er op het spel

Beeld: Marc de Groot Beeld: Sigrid Kaag

Dit is geen pagina waarop we laten zien wat Mark Rutte allemaal niet goed heeft gedaan. Dat doen anderen maar. Dat is volgens mij niet wat Nederland nu nodig heeft. Ik ben er wel van overtuigd dat ik u met mijn partij meer te bieden heb. Zeker in deze crisistijd.

“Wat Nederland nodig heeft, zijn duidelijk keuzes voor de toekomst. En daar wil ik u meer over vertellen”

— Sigrid Kaag

Wat Nederland nodig heeft, zijn duidelijk keuzes voor de toekomst. En daar wil ik u meer over vertellen.

Deze verkiezingen gaan over de aanpak van de coronacrisis. De rek is eruit bij jong én oud. Mensen zijn bezorgd over hun gezondheid, baan of bedrijf. Ondernemers zitten in de knel. Wij willen onze samenleving veilig en verantwoord openen. Meer vrijheid voor mensen met een gratis testbewijs of vaccinatiebewijs. Zodat ook ondernemers weer geld kunnen verdienen.

18.08.2021

Op 20 september heeft iedereen in Nederland boven de 12 de mogelijkheid gehad zich volledig te laten vaccineren. Mensen die ervoor kiezen zich niet te laten vaccineren, kunnen een negatief testbewijs laten zien als ze naar een evenement willen. Op dit moment betaalt de overheid de tests die daarvoor nodig zijn. Wat ons betreft wordt dat, net als in andere landen, afgebouwd. Van mensen die in oktober testbewijzen nodig hebben, verwachten we een eigen bijdrage. Dat is wel zo eerlijk. Mensen die zich niet kúnnen laten vaccineren, bijvoorbeeld door medische redenen, krijgen een uitzondering.

Deze verkiezingen gaan over Nederland na corona. Over hoe we met investeringen in onderwijs kinderen gelijke kansen geven en onze kenniseconomie versterken. Over hoe we de klimaatcrisis aanpakken en nieuwe banen creëren in een groene economie. Over het bouwen van één miljoen huizen.

Deze verkiezingen gaan over Nederland in Europa. Als minister voor Handel weet ik hoe belangrijk Europa is voor onze ondernemers, voor onze banen. Stoeremannenpraat helpt ons in Europa niet. Flirten met een Nexit evenmin. We moeten weer vooroplopen. In Europa worden onze veiligheid en welvaart bepaald. Ik geloof in de veerkracht van Nederlanders.

Ik wil dat Nederland meer is dan een pruttelende locomotief die stil staat op het station. Mensen willen weer vooruit. Wij kunnen hier sterker uitkomen. Als we duidelijke keuzes maken.

Dit staat er op het spel.
Daarom is het tijd voor nieuw leiderschap.

Sigrid Kaag