Jeroen Timmer

Jeroen Timmer - kandidaat-raadslid Beeld: D66 Valkenswaard

Voor mij begint echte vrijheid met goed onderwijs en toegang tot kunst en cultuur evenementen.

  • 64 jaar
  • Valkenswaard
  • Hij/hem

Je persoonlijke vrijheid is voor mij het allerhoogste goed. Zowel mentaal als fysiek. Je mag je eigen mening hebben en je moet je vrij kunnen en mogen voelen om deze te uiten. Ook ben je baas over je eigen lichaam. Zowel in je buik als aan het einde van je leven. Maar we leven ook met elkaar in een maatschappij. We stellen samen leefregels op om deze samenleving ook zo veilig en soepel te laten verlopen. Liefst niet al te veel, maar wel daar waar nodig. Iedereen is uniek, maar we moeten wel allemaal gelijk behandeld worden.
Aan de basis van dit alles staat deugdelijk onafhankelijk onderwijs voor iedereen. Verder moeten culturele instellingen makkelijk toegankelijk zijn, zodat je gevoed kunt worden met een andere kijk op de wereld en daarmee je blik juist verruimt in plaats van verengt. Dit zijn de levensaders van de vrijheid.

Lievelingsplek in je gemeente (en waarom?)

Op een zonnige dag op een willekeurig terras op de markt, Statie, Venbergen of Oude Wandelpark met een trappistje van het vat

Welke kansen zie jij voor je gemeente?

Een fijne leefgemeenschap in de schaduw van een grotere stad. De uitvalbasis voor rust en ruimte voor die grote stad. Die grote stad moet dan ook goed te bereiken zijn. Zowel overdag als ’s avonds. Groot genoeg voor leuke culturele evenementen als bijvoorbeeld het corso of het vogelverschrikkersfestival. Dat moet zo blijven, met ruimte voor de natuur, maar ook voor ondernemen.

Wat zijn drie zaken die jij als raadslid wil veranderen?

  • Een nog beter openbaar vervoer naar Eindhoven, vooral ’s nachts en in het weekend.
  • Meer mogelijkheden voor woningen en vrije woongemeenschappen in leegstaande winkels en kantoren.
  • Meer ondersteuning voor goede culturele ideeën.

Wat betekent D66 voor jou?

Een partij die het dichtst mijn idealen en zienswijze benadert en die ook wil integreren in onze samenleving. Geen racisme, geen onderscheid tussen sekse, vrijheid van vrijwillige levensbeëindiging, vrijheid van abortus, liberaal en sociaal daar waar het nodig is.

“Mensen eisen vrijheid van meningsuiting als compensatie voor de vrijheid van denken waar ze zelden gebruik van maken”.
Sören Kierkegaard, Deens filosoof 1813-1855

Wat is je favoriete boek (en waarom)?

Homo Sapiens en Homo Deus van Yuval Noah Harari.
Als je begrijpt waar je vandaan komt, begrijp je waar we naartoe gaan. Lees beide boeken en er gaat een wereld voor je open

Laatst bezochte culturele event? Waarom ga je graag daarheen?

Diverse musea in Nederland, “De Hofnar”, Natlab, Cacaofabriek.