Minister vertraagt Uithoftram

D66 Utrecht is verbijsterd dat minister Schultz de aanleg van de Uithoflijn wil vertragen nu de tweede kamer haar heeft verzocht om geen onomkeerbare besluiten te nemen over de verbreding van de A27. Dat heeft zij gemeld in een brief aan de Tweede Kamer.

Geen onomkeerbaar besluit

Op initiatief van D66 verzocht de Tweede Kamer vorige week de minister om geen onomkeerbare besluiten te nemen over de A27. Een twee keer 7-baans snelweg pal langs woonwijken als Lunetten, Rijnsweerd en Voordorp zorgt voor een onacceptabele verslechtering van de leefbaarheid van de wijk. Voor de verbreding van de bak bij Amelisweerd moet uniek rivierbos opgeofferd worden. De verbreding van de bak kost 400 miljoen euro en is technisch riskant. Daarom is D66 Utrecht voor een oplossing binnen de bestaande bak.

Vertraging Uithoflijn

Dat de minister ontevreden was met het verzoek van de Tweede Kamer om een definitief besluiten uit te stellen is begrijpelijk. Maar het is ronduit kinderachtig om de Uithoflijn daarom te vertragen. Er is geen enkele inhoudelijke samenhang tussen de Uithoflijn en de Ring Utrecht. “Als de minister de Uithoflijn vertraagt, dan is dat een keuze vanuit politieke wrok, en niet vanuit de inhoud”, aldus woordvoerder verkeer Bram Fokke.

D66 Utrecht hoopt dat de Tweede Kamer niet meegaat in dit spelletje en de minister tot de orde roept op het Algemeen Overleg MIRT van 28 juni a.s.