We laten in Tilburg iedereen vrij, en niemand vallen

Hoe kijkt de fractie van D66 Tilburg naar de Perspectiefnota 2025? Lees hier de reflectie van raadslid Jort Molenaar op onze inclusieve stad Tilburg.

D66 Tilburg komt op voor de LHBTI+ gemeenschap en andere minderheden, ondanks de angstzaaierij en polarisatie in Den Haag. Ons inclusiebeleid heeft verdere verdieping gekregen, waaronder een antidiscriminatiebeleid. Kleine maatregelen zoals meer openbare toiletten tijdens evenementen blijven ook belangrijk.
Er is steeds meer aandacht voor ouderen. Met Ggoud benaderen we ouderen positief: als kapitaal en kans voor onze gemeente. Tilburg is recent benoemd tot dementievriendelijke gemeente. Echter, veel initiatieven zijn afhankelijk van tijdelijke financiering, terwijl de vergrijzing structureel is. D66 wil structurele middelen voor ouderenbeleid in de begroting.
We blijven werken aan bestaanszekerheid. De winteropvang is nu het hele jaar open en inwoners met schulden worden sneller geholpen. Kinderen in de jeugdzorg worden niet op hun achttiende op straat gezet. We moeten kiezen voor wat werkt en maken professionals leidend in onze ambities.
We willen voorkomen dat asielzoekers en statushouders tweederangsburgers in onze stad zijn. Arbeidsmigranten verdienen een goed bestaan in Tilburg. We stellen eisen aan huisvesting en arbeidsomstandigheden om recht te doen aan hun welzijn en onze opgave.
Tilburg moet verantwoordelijkheid nemen in de opvangcrisis en moet zich verzetten tegen haatdragend, en bij voorbaat kansloos migratiebeleid van kabinet Wilders I. Daarom moeten we de cyclus van zelfbedruipende anti-migratiepolitiek doorbreken. Daarom dienen we een motie in om asielzoekers sneller aan het werk te krijgen voor een volwaardig bestaan.
D66 is het optimistisch alternatief voor politiek die zondebokken zoekt.