Tilburg, samen en dichtbij

Hoe kijkt de fractie van D66 Tilburg naar de Perspectiefnota 2025? Lees hier de reflectie van raadslid Beppie op Tilburg, samen en dichtbij.

Geachte voorzitter

Dichtbij de mensen staan en hen een stem geven is het kernprincipe van de lokale democratie. Daarom is het zo belangrijk dat Tilburg op het gebied van Samen en Dichtbij echte, concrete stappen gaat zetten. En wat ons dan opvalt is dat de Levendige democratie en Tilburg 2050 niet belicht worden in deze perspectiefnota. Waarom is hiervoor gekozen? Graag een antwoord van het college.

Met de lobby-aanpak krijgt Tilburg een stem binnen de landelijke vraagstukken en pakken we de verantwoordelijkheid binnen de regio gezamenlijk op. We merken daarbinnen dat Tilburg vaak gevraagd wordt voor advies of wordt gezien als een landelijk voorbeeld. Het is fijn om te merken dat de raad hier goed in meegenomen wordt.

Met de stem van alle medewerkers zet de gemeente in op een betrouwbare en open overheid. Men werkt uit vertrouwen en met betrokkenheid zodat de jongste tot de oudste Tilburger erbij hoort. D66 blijft hier de komende tijd aandacht voor vragen. Kortom, D66 is blij met de koers en blijft inzetten op de uitvoering.