Vragen over uitslag verkiezing MKB-Vriendelijkste gemeente

In oktober 2020 is de verkiezing van de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland gehouden. Met veel bombarie en acties heeft de gemeente aandacht gevraagd voor deze verkiezing. Er zijn bloemetjes uitgereikt, diverse interviews gehouden en gepubliceerd (zie hieronder) en het MKB werd opgeroepen vooral gebruik te maken van de enquête. De gemeente heeft nog extra vragen toegevoegd om informatie te verkrijgen om de dienstverlening te verbeteren.

College heeft ambitie verlaagd

In het coalitieakkoord is opgenomen dat Steenwijkerland in de top 25 staat aan het einde van de periode. Later heeft het college deze ambitie verlaagd naar de top 50. Waarom dat gedaan is, blijft onduidelijk. Naar verluidt is de uitslag van de verkiezing voor Steenwijkerland teleurstellend. Onze gemeente zou rond plek 250 van de 352 gemeenten in Nederland uitkomen.
D66 kan zich voorstellen dat dit niet de uitslag is die college en inwoner hadden verwacht. In het kader van transparantie had het het college gesierd deze uitslag openlijk te delen. Het college heeft de verkiezing groots aangekondigd, dan hoort daar ook bij dat de uitslag bekend gemaakt wordt.

Lees hier de vragen terug die D66 daarover gesteld heeft.